Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Mit hozott a nagyszakállú?

Akár írtunk idén a Mikulásnak, akár nem, sokan vártuk izgatottan, vajon tesz-e egy kis meglepetést a csizmánkba a nagyszakállú. Kíváncsiak voltunk rá, vajon a kecskemétiek kirakták-e a cipőiket az ablakba, és ha igen, mit szeretnének benne találni?
Legyünk akár kicsik, akár nagyok, higgyünk még a Mikulásban vagy sem, december 5-én este azért mégis sokan buzgón tisztogattuk a cipőnket. Bár legtöbbünk számára már rég fény derült a titokra, hogy ki teszi az ajándékot a csizmába, az egykori varázslat nem múlt el nyomtalanul.

– Nagyon várom már a Mikulást! Ha hazamegyünk, kitisztítjuk a cipőket – mondta izgatottam a kis Gavin Hanna, akinek öccséhez, Balázshoz már bekukucskált az oviba a nagyszakállú. - Olyan leszállópályát kértem a Mikulástól, ahol landolnak a repülők - mondta a kisfiú. – Én pedig egy olyan gumigolyót, amiben van szép pillangó – vette át a szót Hanna, akinek kívánságát reméljük pontosabban értette a nagyszakállú, mint mi. - Kisebb-nagyobb kilengésekkel, de jók voltak a gyerekek – árulták el a szülők, a Gavin házaspár. - Tavaly december 5-én este először közösen kitisztítottuk a cipőket, amikbe később, amikor senki sem látta, beletette az ajándékot a Mikulás. Biztosan így lesz idén is – avatott be Balázs, az apuka.

A gyerekek hétfő este már nagyon várták a Mikulás bácsit - GALÉRIA

- A mi gyermekünk még csak egyéves, az esernyő most jobban izgatja, mint a Mikulás. Ennek ellenére készülünk neki meglepetéssel, a cipőcskéje már ki van rakva – mesélte Újfalusi Ágnes, miközben egy ernyő alatt állva várták a főtéren a toronyból leereszkedő Gong Mikulást.

- Már négy verset megtanultam! Sok játékot kértem a Mikulástól. Jó voltam, úgyhogy virgácsot biztos nem kapok - mondta a nyolcéves Berki Donát Dominik. – Szerintem éppen most vitte oda hozzánk az ajándékot a nagyszakállú. Mire hazaérünk, már biztosan ott lesz a kikészített csizmában a meglepetés – tette hozzá anyukája, Berki Erika.

A Gong Mikulástól cseppet sem ijedt meg az egyik kezével édesapja kezét, a másikban az ajándék csokit szorongató másfél éves Gál Dominik. - Azt hittem, meg lesz illetődve a kisfiam, de egyáltalán nem volt – tudtuk meg az apukától, Gál Istvántól, miközben az apróság már el is kezdte majszolni a Mikulást. – Dominik cipőcskéjét már kitakarítottuk, egy kis gyümölcsöt, mogyorót és csokit reméljük, hogy már belecsempészett a Télapó. A párommal egymást is meg szoktuk ajándékozni ilyenkor. Most még inkább fontos lett számunkra ez az ünnep, így hogy van már egy kisfiunk, akinek megteremthetjük a varázslatot. Emlékszem, úgy négy-ötéves lehettem, amikor még nagyon féltem a Mikulástól. Abban az évben a nagymamám öltözött be, hogy eljátssza a nagyszakállút, de felismertem. Utána elmondták a szüleim, hogy valójában ki teszi az ajándékot a cipőkbe – mesélte Gál István, aki párjával jövőre már két csemete cipőcskéjét töltheti meg meglepetésekkel.

Olvasóink írták

 • 4. papika56 2011. december 06. 10:16
  „Sok embernek : munkahelyet--normális fizetéssel !!!!! Hogy kitudják fizetni a havi rezsit + maradjon egy kis pénzmag a megélhetésre !
  Megértés--összefogás--SOK_SOK SZERETET !!!!!!!!!!”
 • 3. poiuz 2011. december 06. 09:10
  „Nekem fizetést, és szabadnapot!!! :P :)”
 • 2. .suhym. 2011. december 06. 08:20
  „"Most még inkább fontos lett számunkra ez az ünnep, így hogy van már egy kisfiunk, akinek megteremthetjük a varázslatot. "

  :)))))))))))))))))))))))))))))))”
 • 1. barack55 2011. december 06. 08:20
  „Azt kívánom, hogy az idén az anyukáknak és az apukáknak is hozzon ajándékot a Mikulás.
  Legyen a zsákjában BÉKE, HIT, REMÉNY és sok-sok SZERETET.
  Mindannyiónknak szüksége van ezekre az adományokra.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatalmas tömeg várta az égből érkező Mikulást - fotók

Tizenötödször ereszkedett le a toronyból a nagyszakállú. Volt, aki csak félve merte elvenni a csokit, de a legbátrabb apróság meg is ölelte a Gong Rádió Mikulását. Tovább olvasom