Helyi sport

2014.08.01. 20:26

Bochkor a kapuban

Szeged lesz az első állomása annak a nyolcállomásos programnak, amelyet az egykori szegedi újságíró, Tamás Ákos talált ki, és amelyben a Csemete alapítványt segítik, illetve az energiafogyasztást próbálják ésszerűsíteni.

Munkatársunktól

A szervezők a rendezvénysorozattal szeretnék felhívni a figyelmet az idei Bajnokok Ligája-sorozatra. Fontos cél még, hogy rámutassanak a megújuló energiák fontosságára, a fenntarthatóságra, ennek érdekében elektromos autóval járják a helyszíneket, ezzel is bemutatva, hogy károsanyag-kibocsátás nélkül is lehet közlekedni.

Olyan gyermekeknek is szeretnének segíteni, akiknek a körülményeik miatt az otthonukban nincs vagy hiányos az áramellátás. Több magyarországi helyszínen szerveznek jótékonysági futballmérkőzéseket egy olyan labdával, amely áramot termel – ilyen lesz a hétfői szegedi esemény is, amelyen a szervezők All Star nevezetű csapata a helyi Médiaválogatottal játszik 19 órától az újszegedi Kisstadionban.

A Soccket labda harminc perc játékkal háromórányi áramot állít elő, ezzel egy lámpát üzemeltetve, amely segíthet például a tanulásban. Az esti labdarúgás előtt a csapat tagjai napközis gyerekekkel találkoznak, közös programokon vesznek részt.

A mérkőzésen minden játékos nevében és minden elért gól után lehet majd támogatni az említett alapítványt. Az All Star csapat kapusa a népszerű rádiós műsorvezető, [namelink name="Bochkor Gábor"] lesz, rajta kívül pályára lép a sportmenedzser [namelink name="Stefano Favaro"], az ötszörös Dakar-induló [namelink name="Stefano Bianchoni"], valamint szegedi kézisek, vízilabdások és ifjabb [namelink name="Gellért Ákos"] is. A találkozó után labdákkal és sportfelszereléssel segítik a hátrányos helyzetű gyerekek sportolását. Ezeket a nyári vakációt napköziben töltő gyerekeknek osztják ki a meccs után.

A rendezvénysorozat Szeged után ellátogat még Szolnokra, Balatonfüredre, Zalaegerszegre, Kaposvárra, Győrbe, Budapestre (itt egy földre vetített pályán játszanak majd a csapatok) és Debrecenbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában