Délmagyar logó

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 10°C | 16°C Még több cikk.

Katasztrofális lehet az egészségre a klímaváltozás

A magasabb hőmérséklet élelmiszerhiányt, közegészségügyi problémákat fog okozni vezető brit orvosok szerint.
Katasztrofális lehet az emberek egészsége szempontjából a klímaváltozásra adott nem megfelelő válasz - figyelmeztettek vezető orvosok két brit orvosi folyóiratban.

Szakértők már korábban rámutattak arra, hogy a globális felmelegedés veszélyes lehet a malária és a dengue-láz terjedése szempontjából, és a magasabb hőmérséklet élelmiszerhiányt, közegészségügyi problémákat és szélsőséges időjárást - hurrikánokat és áradásokat - fog okozni.

A The Lancet és a British Medical Journal orvosi folyóiratok legfrissebb számában közzétett levelükben tizennyolc ország orvosi szervezeteinek elnökei arra szólítják fel az orvosokat, gyakoroljanak nyomást a Koppenhágában decemberben tanácskozó politikusokra, hogy határozott cselekvési tervet dolgozzanak ki a globális felmelegedés leküzdésére.

"A politikusok határozatlansága valódi veszélyt jelent. Arra kértük az orvosokat, figyelmeztessék a politikusokat a klímaváltozással kapcsolatban feltárt világos tényekre, és szólítsák fel őket azonnali cselekvésre" - írták mások között az Amerikai Belgyógyász Kollégium, a Hong Kong-i Orvosi Akadémia és a Brit Királyi Belgyógyász Kollégium elnökei.

Az orvosok véleménye szerint a koppenhágai találkozó sikere életbevágóan fontos az emberiség jövője és civilizációja szempontjából.

Decemberben az ENSZ Koppenhágában rendez konferenciát, amelyen a kiotói egyezményt felváltó megállapodást akarjak tető alá hozni. Nem lesz egyszerű, hogy mind a 193 tagország egyetértsen, csak részleges haladást sikerült elérni a 200 oldalas egyezmény tervezetében - jelezték augusztusban illetékesek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egymilliárd dollárt ér a Twitter

Az iráni választások után a média figyelmének középpontjába került csevegőoldal regisztrált… Tovább olvasom