Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Pándyt rettegésben tartják rabtársai

A börtönvilágot ismerők szerint a gyermekgyilkosok és a pedofilok a börtönben szinte mindig brutális „elbánásban" részesülnek rabtársaik részéről, így nem meglepő Pándy esete sem.
Pándy András a hírhedt magyar származású sorozatgyilkos rettegésben él a börtönben - mondta a vasárnapi Borsnak a két feleségének és négy gyermekének meggyilkolása miatt életfogytiglanra ítélt Pándy börtönlelkésze. A sorozatgyilkos Steffek István lelkésznek arra utalt, hogy rabtársai szexuálisan és fizikailag is erőszakoskodtak már vele. Ezért is retteg attól, hogy megkínozzák illetve megölik. A börtönlelkész arról is beszámolt, hogy Pándy máig tagadja a gyilkosságokat és mindezt annyira meggyőzően teszi, hogy valószínűleg ő maga is elhiszi.

A horror háza

Az egykori református lelkészt 2002-ben ítélték életfogytiglani börtönbüntetésre Belgiumban, mivel Ágnes lánya segítségével 1986 és 1989 között megölte két volt feleségét, két fiát és két nevelt lányát. Az áldozatokat évekig „dublőrökkel" helyettesítette, a holttesteket pedig savban oldották fel, a megmaradt darabokat pedig zacskókba csomagolva egy vágóhíd mócsinggyűjtőjébe dobták. A művelet olyannyira sikerült, hogy a családtagok eltűnése csak hosszú évekkel a gyilkosságok után szúrt szemet, így a nyomozás hat évvel az utolsó emberölés után kezdődött.

Pándy harmadik nevelt lányát, Tímeát ötször is megpróbálták eltenni láb alól – sikertelenül. A családirtást megelőzően Pándy már éveken keresztül szexuálisan terrorizálta saját és nevelt lányait. Így a hat gyilkosság vádja mellett vérfertőzés, nemi erőszak és gyilkossági kísérlet is szerepelt a vádiratban. A börtönvilágot ismerők szerint egyébként a gyermekgyilkosok és a pedofilok a börtönben szinte mindig brutális „elbánásban" részesülnek rabtársaik részéről, így nem meglepő Pándy esete sem.

A nyomozást magyar részről a Kovács Lajos ezredes vezette nyomozócsoport segítette. Mint annak idején a HETEK című hetilapnak elmondta, Pándy András egy klasszikus értelemben vett súlyos pszichopata, ugyanakkor egy rendkívül értelmes és manipulatív személyiség is. „Nagyon olvasott, művelt, és hihetetlen módon tud bánni az emberekkel. A családjában amolyan pater familias módjára uralkodott: terrorizálta a családtagokat, szexuális kapcsolatot tartott fenn több lányával, mindenkit az akarata alá hajtott" – fogalmazott a nyomozó.

"Terve régóta készen áll"

Hozzátette: aki ebből a közegből ki akart ugrani, arra lecsapott, mondván: egy lelkésznek senki nem viheti rossz hírét, senki nem tudhatja meg, hogy mi folyik a Pándy-házban. Az ő logikája szerint, aki ezt elmondja, az áruló, és súlyos büntetést érdemel.

Az ezredes egy érdekes momentumot is megemlített. „Amikor átkutattuk Pándy dunakeszi házát, találtunk egy könyvet: Rex Warmer Julius Caesar című művét. Ez a kedvenc könyve lehetett, egy csomó részt aláhúzott benne, ami neki tetszett. Ezek az idézetek eléggé plasztikus képet adnak Pándy András személyiségéről: mind a hatalomvágyról, az árulók megsemmisítéséről, nők meggyalázásáról szólnak. A körülbelül nyolcvan idézet közül van egy, ami tökéletesen passzol Pándyra. Így hangzik: »Terve régóta készen állt, és egyszer? volt: nem fog életben hagyni egyetlen személyt sem, akiktől feltevése szerint bármikor is sérelmet szenvedett.

Olvasóink írták

 • 17. dodó 2010. január 18. 11:34
  „Szegény Pándyt a buzi is húzza...”
 • 16. diverfrog 2010. január 18. 08:18
  „Mindjárt megkönnyezem szegény párát...”
 • 15. SSO 2010. január 18. 08:11
  „13. hozzászólás horvathi 2010.01.18. 01:00

  :D:D:D::D
  ez puffant:)”
 • 14. cselac 2010. január 18. 08:08
  „Sörpocak: ekkora oltári nagy hülyeséget honnan veszel? Református, nem katolikus. R E F O R M Á T U S! Nincs gyónás, nincs gyónási titok. Amiről beszélsz az nagyon elcsúszott...”
 • 13. leeannlarue 2010. január 18. 02:13
  „mindenki tagadja, aki elkövette... ez tendenciózus, mert minden épeszű ember elítéli (a kevésbé épeszűek halálra szekírozzák) a pedofilokat és a gyerekgyilkosokat. nincs min csodálkozni. vajon az áldozatok mennyit szenvedhettek? tőlük ezt már nem tudhatjuk meg.”
 • 12. horvathi 2010. január 18. 01:00
  „Szexuálisan is zaklatják?

  Botkának akkor nem is lesz olyan rossz élete a börtönben.......”
 • 11. Yossarian 2010. január 17. 21:00
  „bakker sörpocak mi van a gyónással? ez .... református, és a reformátusok nem gyónnak. az csak a katolikusoknál divat.
  egyébbként meg el lehet gondolkodni azon, hogy most mivel járt jobban ez a féreg. mivel nincs halálbüntetés, így börtönben tölti az élete hátralévő napjait. ami úgy tűnik nem valami békés nyugdíjjas időszak.
  viszont ha felkötötték volna, akkor már rég elkaparják, és megússza.”
 • 10. spann 2010. január 17. 19:57
  „7. hozzászólás sörpocak 2010.01.17. 19:17
  Teljes mértékben egyetértek.”
 • 9. nagy567 2010. január 17. 19:55
  „ő református lelkész,és nem katolikus!!! Ezt illene tudni,hogy a katolikusoknál van a gyónás”
 • 8. SSO 2010. január 17. 19:54
  „4. hozzászólás L3oN1o7 2010.01.17. 17:56
  Teljesen igazad van:D mindennek megvan a haszna...
  Minek ez a cikk? Sajnálnunk kellene ezt a retardáltat?”
 • 7. sörpocak 2010. január 17. 19:17
  „Azt, ahogyan bánnak vele, nem ítélem el, sőt, mégtöbb "jót" kívánok neki. Csakhogy. nem szent a papok közt a gyónási titok? Az ilyen , magát papnak vallót, aki a gyónási titkot kiadja, ugyanúgy bezánám és legyen hímkurva, mint a rabok töredéke!Vagy már az is a szabadvilágban?Na egy szó, de azért az egyház szolgáinak is volnának korlátai, de látom már bennük sem lehet megbízni. Bezzeg, ha ezt egy szabadvilágban lévő gyilkos vallotta volna, akkor az egyház szolgái hívatkoznának a gyónási titokra, de mivel ez szenzáció, ezért nyugodtan pletykálkodnak. Kirúgni az ilyeneket, meg egyáltalán a mélységbe taszítókat!”
 • 6. QM 2010. január 17. 19:03
  „idegbeteg ... nehogy bárki is sajnálja már ...”
 • 5. TrombiFrédi 2010. január 17. 18:20
  „Ki mint vet úgy arat... Ő kereste magának!!!”
 • 4. L3oN1o7 2010. január 17. 17:56
  „Ilyenkor bezzeg jól jönnek a nagy termetű kissebségiek. Legalább valami hasznuk is van. ..... És addig örüljön míg nem én szabom ki a büntetést az ilyen degenerált .... mert az volna neki a szenvedés nem ez. <moderálva...>”
 • 3. Lacas 2010. január 17. 17:54
  „Csak ennyi idő után kezdett rettegni? Megszokhatta volna már. Azért azt ne várja senki,hogy meg is sajnálom”
 • 2. Balthazar 2010. január 17. 17:07
  „moderálva”
 • 1. EgEdina 2010. január 17. 15:58
  „Örök szenvedést kívánok neki!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Haiti földrengésképei a sanghaji expón

A sanghaji világkiállítás koordinátorai a haiti fővárost a minapi tragikus földrengés előtti és… Tovább olvasom