Délmagyar logó

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -2°C | 7°C

Stratégiaváltást sürget Afganisztánban a NATO főtitkára

Az Afganisztánban harcoló nyugati szövetséges erőknek stratégiaváltásra van szükségük - hangoztatta vasárnap egy brit tv-csatornának nyilatkozva a NATO főtitkára.
Anders Fogh Rasmussen szerint az új stratégia középpontjába a helyi lakosságot kell állítani. Emellett az észak-atlanti szövetségnek nagyobb súlyt kell fektetnie az afgán biztonsági és fegyveres erők kiképzésére - vélekedett Rasmussen a Sky News televízióban.

Mint kifejtette, a cél az, hogy az afgán hadsereg létszáma elérje a 130 ezret, a rendőrségé pedig a 80 ezer főt. A fenti számok elérése érdekében 17 ezer kiképző jelenlétére van szükség a közép-ázsiai országban - tette hozzá.

Rasmussen nem kívánt konkrét számot megnevezni azzal a kérdéssel kapcsolatban, hogy a jelenlegihez képest mennyivel kellene feltölteni az Afganisztánban szolgáló NATO-katonák létszámát. "Úgy vélem, többet kell tennünk (a biztonság érdekében), de most még korai volna megmondani, hogy ez mennyivel több katonát igényel" - fogalmazott. A főtitkár a nemzetközi erők afganisztáni kivonásának konkrét menetrendjét firtató kérdés megválaszolása elől is kitért.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Veséjük eladásával akartak törleszteni

Emberi vesékkel kereskedő társaságot buktatott le a török rendőrség. Tovább olvasom