Délmagyar logó

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 10°C | 20°C Még több cikk.

10 év, 25 ország

Makó - 10 év alatt 25 országot járt be idegenvezetőként, és most elhozta szülővárosába, Makóra az útjain készült legjobb 40 fotót Ratkai János idegenvezető.
Korábban megírtuk róla, hogy a ma számára élethivatást és fantasztikus élmények forrását jelentő munkával egy tragédiát követően ismerkedett meg: tizenhét esztendeje, amikor az édesanyját elveszítette, idegenvezetőként dolgozó nagynénje magával vitte két hétre Görögországba, hogy enyhítse a gyász miatti fájdalmát. Nemcsak a mediterrán ország nőtt a szívéhez, a hivatást is megszerette. Hazatérve megtanult angolul, majd felsőfokú idegenvezetői szakképesítést szerzett. Azóta is rendületlenül járja a szebbnél szebb tájakat szerte Európában, de például Srí Lankán is járt. Az év nagy részét – kora tavasztól az ősz végéig – ezzel, amikor itthon van, családjával tölti, emellett élménybeszámolókat tart, és tanít. Fotói a makói Városház Galériában február 13-áig láthatók.

Olvasóink írták

  • 1. triatlonos 2010. január 26. 12:09
    „János is a "HARVARDON" kezdte - Czibolya Kálmánhoz hasonlóan- és mivel valamennyit én is hozzátettem a személyiség fejlődéséhez nagy öröm számomra, hogy ilyen nagyszerű emberré vált. Örvendetes dolog egy embernél, ha a munkája és a hobbija egybeesik, a képei ezt tükrözik.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

70 éve mondták ki a boldogító igent

Pitvaros - Hét évtizede él együtt szeretetben és boldogságban a pitvarosi Pavlo Judit és Jaszovszki… Tovább olvasom