Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

10 gyermek apa nélkül: próbálnak felállni a tragédia után

Ambrózfalva - Most már a kicsik is megértették, hogy soha többet nem láthatják az édesapjukat – az ambrózfalvi Nagy családban élő 10 gyermek és édesanyjuk nehéz helyzetén lapunk gyorssegéllyel és gyűjtéssel segített. Cikkünk nyomán tévéműsorban is szerepeltek, és újabb adományokat kaptak.
Januárban írtuk meg az ambrózfalvi Nagy család tragédiáját: a 10 gyermek karácsony este veszítette el édesapját. A 49 éves férfi tüdőgyulladásban halt meg. Alapítványunk, a Lapcom Média Alapítvány gyorssegélyt nyújtott a családnak, és gyűjtést is indítottunk, így olvasóinknak köszönhetően 782 ezer forint jött össze a családnak. Voltak, akik pénzadományokkal, fával támogatták Nagy Pál gyermekeit és özvegyét.

Cikkünk nyomán országos tévécsatornák is jártak az ambrózfalvi családnál. Az elmúlt hetekben ruhaadományokat, tartós élelmiszereket és komplett szobabútort is kaptak a félárván maradt gyerekek. Legutóbb pedig egy borlovagrend utalt át a számlájukra 300 ezer forintot.

– Sokszor megyünk ki a temetőbe. A kicsik a sírnál beszélnek az apukájukhoz. Nagyon hiányzik mindannyiunknak. Most már a kicsik is kezdik megérteni, hogy apát soha többé nem látják. Máté, az egyik ikergyermekem nagyon apás volt. Egyik este ültünk a tévé előtt, és azt kérdezgette: „Apa miért nem élte túl? Beteg volt? Miért halt meg?" A válaszban megelőzött ikertestvére, Szebike: „Apának megállt a szíve." Talán jobb is, hogy így magyarázzák a halálát, mert azt, hogy előjelek, tünetek nélküli tüdőgyulladás miatt veszítettük el, számomra is még mindig felfoghatatlan – mondta Gál Ildikó, az özvegy.

Padlón. A Nagy család a tragédia után sok helyről kapott segítséget a folytatáshoz. Fotó: Schmidt Andrea
Padlón. A Nagy család a tragédia után sok helyről kapott segítséget a folytatáshoz. Fotó: Schmidt Andrea

Bár az apa elvesztése miatti bánat áthatja a család mindennapjait, történtek jó dolgok is az életükben. Megszületett néhai Nagy Pál és Gál Ildikó második unokája. A 18 éves nagylánynak megvolt a szalagavató ünnepsége. Családi, baráti segítséggel újrafestették a ház belső helyiségeinek falát.

A biztosító kifizette a ház felújítására felvett jelzálogkölcsön hátralévő részleteit, ami nagy könnyebbséget jelent a családnak, hiszen még két évig kellett volna törleszteniük. Lassan rendeződik az árvaellátás kérdése is. Gál Ildikót arról értesítették, hogy a jövő hónapban már kapnak előleget.

– Ha Pali lát bennünket onnan fentről, biztosan örül annak, hogy próbálunk felállni és menni tovább a tragédia után – nyilatkozta az özvegy édesanya.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tavasszal költöznek a rendelők

Átmenetileg költöznek a kórház rendelőintézetéből a Hollósy Kornélia utcai Közhivatalok Házába azok az egészségügyi szolgáltatások, amelyek az alapellátáshoz tartoznak. Tovább olvasom