Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

A királyhegyesi hagymapletyka nyomában

Királyhegyes - A szóbeszéd szerint a közmunkások a polgármester hagymáját is tisztítják.
A királyhegyesi községháza udvara, ahol a közmunkások az önkormányzat földjein termelt fokhagymát pucolják, egybenyílik a helyi polgármester udvarával, és megesik, hogy a közmunkások az ő hagymáját is tisztítják – így lehet összefoglalni a szóbeszédet.

A királyhegyesi önkormányzat mintegy hatezer négyzetméteren termeltet különféle haszonnövényeket, köztük hagymaféléket is. Csakhogy a hagymát nem a polgármesteri hivatal udvarán, hanem a volt iskola épületegyüttesének egyik helyiségében tisztítják az ezzel megbízott közmunkások. Az épületet meg is mutatta nekünk a falu első embere, Horváth Lajos – be volt zárva, munka már nem folyt benne, de odabent láttunk hagymafejekkel teli raschelzsákokat. Ez a bizonyos udvar nincs összenyitva a polgármester portájával, ő ugyanis két utcával arrébb lakik. A szomszédságban rokona sincs.

Honnan eredhet akkor a szóbeszéd? A polgármester arra tippel, onnan, hogy a nemrég tartott falunap alkalmával egy kisebb mennyiségű fokhagymát valóban átvittek hozzá, hogy azokból a termékbemutatóra fonatokat, egyéb díszes relikviákat készítsenek. A munkában ő maga is részt vett. Egyébként ő is termeszt fokhagymát szerény mennyiségben, de természetesen nem a közmunkásokkal pucoltatja.

Királyhegyesen a helyhatósági választás egyértelmű eredményt hozott: Horváth Lajos, aki két évtizede irányítja a falut, két független jelölt közül a szavazatok 63 százalékát szerezte meg. Hogy ki terjeszt róla rágalmakat, nem tudja, nem is akar találgatni. – Sértett emberek mindig vannak – legyint. Hozzáteszi: húsz év alatt már mindenféle lejárató pletykával találkozott, újat már nemigen tudnak neki mondani. A legérdekesebb a közelmúltban talán az volt, amikor azt terjesztették a faluban, hogy a térfigyelő rendszert azért építették ki, hogy ő megfigyelhesse, ki miről beszél az utcán.

Nyitóképünk illusztráció!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Királyhegyesi hagymapletyka

Horváth Lajosról azt is beszélik, a térfigyelő kamerákkal kémkedik. Tovább olvasom