Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

Fideszes gyógyított MSZP-st

Makó - Ma még vár rá egy korrekciós műtét Szegeden, de Gáspár Sándor makói önkormányzati képviselő reméli, hogy ezzel vége a kényszerpihenőnek. Érszűkület miatt operálták a múlt hónapban - a lábadozás tétlen időszakát nehezen viselte, annak viszont örült, hogy sokan érdeklődtek állapotáról.
Kicsit biceg még, de már jól van a makói Vertán-telep MSZP-s önkormányzati képviselője, Gáspár Sándor. Tavaly november végén derült ki: valami nincs rendben a bal lábával. – Itthon véletlenül belerúgtam egy téglába, felrepedt a köröm alatt a bőröm, és a sérülésnél megfeketedett – meséli, és hozzáteszi: sebét a kórházban képviselőtársa, a sebészként dolgozó fideszes Hadik György látta el. Ő küldte további vizsgálatokra. Ez november–december fordulóján történt. Az már Szegeden, december közepén derült ki, hogy súlyos érszűkületről volt szó, operálni kellett, amit nem lehetett halogatni.
 
Gáspár Sándor nehezen viseli a kényszerű semmittevést. Fotó: Szabó Imre
Gáspár Sándor nehezen viseli a kényszerű semmittevést. Fotó: Szabó Imre

A városatya karácsony hetében már otthon lábadozott. Sokaknak akkor tűnt fel, hogy valami biztosan nincs rendben vele, amikor a kötelező pihenés miatt nem tudta saját választókerületében az időseknek járó karácsonyi utalványokat házhoz vinni. Segítséget kért, mások mellett Weszelyné Véghseő Henriett (Fidesz) hordta ki választóinak az ajándékutalványokat, emiatt aztán furcsa szóbeszédek kaptak lábra – egészen addig, amíg a decemberi testületi ülésen Hadik György nem tisztázta a helyzetet, jó egészséget kívánva
ellenzéki képviselőtársának. Mint meséli, ezt sokan mások is megtették: a kórházban a volt polgármester, Buzás Péter is meglátogatta, és a jelenlegi városvezető,Farkas Éva Erzsébet is érdeklődött hogyléte felől. Ezt jó szívvel fogadta, mint ahogy azt is, hogy feleségét is nagyon sokan megállították az utcán.

A kényszerpihenőt viszont nagyon rosszul tűrte. Aki ismeri őt, tudja, hogy örökmozgó. Folyton a várost járja, hol kerékpárral, hol gyalog. Kocsija nincs. A biciklizésről egyelőre le kell mondania, sétából is csak néhány saroknyit engedhet még meg magának, de igazán rosszul azt az időszakot viselte, amikor csak rövid időszakokra kelhetett fel. Akkoriban olvasott, tévézett, pakolt a szobában. Most azt reméli, a mai korrekciós műtét után élete visszatérhet a régi kerékvágásba. Ezt nála akár szó szerint is lehet érteni, hiszen civilben a vasútnál dolgozik. A napokban már el is látogatott munkahelyére, sőt a városházi újévi koccintásra is elment – taxival. Utoljára egyébként 1981-ben volt kórházban, 27 évesen, most 61 esztendős.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felújítják a világháborús emlékműveket

Felújítják a világháborús emlékműveket
Fegyverére támaszkodó, sebesült katonát ábrázol Pitvaroson az első világháborús emlékmű. Tovább olvasom