Délmagyar logó

2017. 02. 27. hétfő - Ákos, Bátor 1°C | 12°C Még több cikk.

Három ingyentelekből idén egy kellett a fiataloknak

Makó - A makói önkormányzat által helyi fiataloknak felajánlott 3 ingyentelek közül idén csak egy talált gazdára, mert csak egy pár jelentkezett. Lacziék mielőbb igyekeznek beköltözni, mert kislányuknak, Jázminnak már szeretnének kistestvért.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

– Szegedről költözünk haza, mert lovasoktatóként állást kaptam Makón. Azért döntöttünk az építkezés mellett, mert nem találtunk olyan eladó házat, amely megfelelt volna nekünk. Még nem döntöttük el, hogy hagyományos téglaházat vagy könnyűszerkezetest építünk, de minél előbb igyekszünk beköltözni, mert egyelőre édesanyámnál lakunk, és már szeretnénk Jázminnak kistestvért – mondta a makói Gilinger Alíz. Ő és párja, a Szőregen, családi vállalkozásban dolgozó Laczi Zoltán, valamint kislányuk, a 2 és fél éves Laczi Jázmin az idei nyertesei a makói telekprogramnak. Az önkormányzat, ahogyan a korábbi években, most is 3 ingyentelket ajánlott fel, de ezúttal csak egy pár jelentkezett – ők. Az 1,2 milliós támogatási és ingatlanátruházási szerződést szerdán írta alá velük Buzás Péter polgármester a városházán.

Gilinger Alíz, Laczi Zoltán és kislányuk, Jázmin a Velnök utcai telken. Fotó: Szabó Imre
Gilinger Alíz, Laczi Zoltán és kislányuk, Jázmin a Velnök utcai telken. Fotó: Szabó Imre

Makó 2006-ban, a családok évében hirdette meg először helybeli párok számára a kedvezményes telekprogramot, és annak első hat fordulójában 12 talált gazdára a 15 városszéli, Velnök utcai közművesített telekből. Olyan párok jelentkezhettek, ahol egyikük sem idősebb 40 évesnél, legalább egy gyermeket nevelnek vagy vállalnak, rendelkeznek érettségivel vagy szakmunkásvizsgával és munkahellyel, illetve van legalább 2 milliós lakáscélú megtakarításuk. A feltételeknek megfelelő jelentkezők között sorsolással szokás szétosztani a telkeket. Erre ezúttal nem volt szükség, Lacziék a legutóbb beépített telek melletti területet kapták meg.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

130 ezret spórol minden palotai

Kormányzati támogatásnak köszönhetően csökken nagyjából a felére Csanádpalotán a szennyvízberuházás lakossági önrésze: 260 ezer helyett 130 ezer forintot kell csak fizetni. Tovább olvasom