Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Kern András kapja idén a Páger-díjat

Kern András kapja idén azt a színészdíjat, amelyet a makói önkormányzat a város szülötte, Páger Antal emlékére alapított. Téni bácsi pecsétgyűrűjének mását január 28-án veheti át a kitüntetett a Hagymaházban.
Kern András: Öröm volt a munka Téni bácsival. Fotó: Frank Yvette
Kern András érdemes és kiváló művész kapja idén a Páger-emlékgyűrűt. A díjat hat esztendeje alapította Makó önkormányzata abból a célból, hogy ily módon is kifejezze tiszteletét a makói születésű Páger Antal iránt.
A kitüntetésről évről évre Hegedűs D. Géza és Tordy Géza színművész, Réz András filmesztéta, valamint a várost képviselő, makói születésű színművész, Szalma Tamás és Páger egyetlen fiú unokája, Gyarmati Antal határoz. Maga a díj egyébként Téni bácsi kedves arany pecsétgyűrűjének mása, melyet a leszármazottak hozzájárulásával készíttet el az önkormányzat. A Páger-színészdíjat idén is egyhangúlag ítélte oda a szakmai kuratórium – ezúttal Kern Andrásnak.

Páger-emlékgyűrű kapottŰ

2002-ben: Halász Judit
2003-ban: Garas Dezső
2004-ben: Király Levente
2005-ben: Venczel Vera
2006-ban: Csákányi Eszter

– Nagyon örültem, amikor értesítettek arról, hogy én kaptam a Páger-emlékgyűrűt – mondta lapunknak Kern András, aki óriási színésznek tartotta, tartja Páger Antalt. Téni bácsi játéka mind a mai napig elbűvöl – hangsúlyozta az ismert színész –, de nem csupán engem, hanem a kollégáimat is. Kern számára máig emlékezetes, mekkora ünneplés volt a Vígszínházban, amikor Páger Antal 1964-ben a Pacsirta című filmben nyújtott alakításáért hazahozta a legjobb férfi szereplőnek járó díjat a Cannes-i filmfesztiválról. Kern többször játszott együtt színházban és tévéfilmben Páger Antallal. Elmondása szerint a közös munka mindig nagy élmény volt a számára.

A díjátadó ünnepséget január 28-án, vasárnap délelőtt tizenegy órakor, a Páger Antal szülőházán elhelyezett emléktábla megkoszorúzása után tartják a Hagymaházban. Az emlékgyűrűt a város polgármestere, Buzás Péter adja át Kern Andrásnak, majd Réz András beszélget vele a közönség előtt. Aznap este hattól a városi televízió a Te rongyos élet című filmet fogja sugározni, amelynek Kern András az egyik főszereplője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiengedték az előzetesből az ügyvezetőt

Makói otthonában várhatja a nyomozás végeredményét Németh Sándor, az adócsalással gyanúsított Németh… Tovább olvasom