Délmagyar logó

2017. 05. 23. kedd - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Makó: a szülők szerint Almási Pál bántotta a gyerekeket

Makó - Bántalmazta szerdán két szülő Almási Pált, a Makói Általános Iskola igazgatóját. Emiatt eljárás indult ellenük közfeladatot ellátó személy elleni erőszak gyanújával. A szülők állítják: nem bántották az igazgatót, csupán kérdőre vonták azért, mert állításuk szerint korábban ő nyomta falhoz a gyermekeiket. Emiatt ők Almási Pál ellen tettek magánindítványt könnyű testi sértés miatt.
A rendőrség tegnapi közleménye szerint tettlegesen is bántalmazta két szülő Almási Pált, a Makói Általános Iskola igazgatóját szerdán, emiatt közfeladatot ellátó személy elleni erőszak gyanújával indult ellenük eljárás. A két szülő, Ráczné Czutor Edit és Sarnyai Pálné lapunknak azt mondta: Ráczné Czutor Edit lánya, a 14 esztendős Nikolett és barátja, Sarnyai Pálné fia, a 17 éves Róbert azért ment be a Kálvin téri iskolaépületbe, mert a fiú egy CD-t akart visszaadni egy ott tanuló barátjának.

Nikolett és Róbert egyébként nem az iskola tanulója. A szülők elmondása szerint az igazgató meglátta őket a folyosón, majd az irodájába vitte a fiatalokat, ahol – a szülők állítása szerint – mindkét gyereket nyakon ragadta, és a falhoz nyomta, majd mondván, hogy az iskolában korábban lopások történtek, kihívta a rendőrséget. A fiataloknál a rendőrök nem találtak semmit, így elmehettek.

A két szülő azután ment be az iskolába, hogy a lány otthon elpanaszolta a történteket. Azt elismerték, hogy meglehetősen indulatosan vonták kérdőre az igazgatót, azt viszont határozottan tagadták mindketten, hogy bántották volna.

A szülők a makói iskola bejárata előtt. Fotó: Szabó Imre
A szülők a makói iskola bejárata előtt.
Fotó: Szabó Imre

Ráczné Czutor Edit a lányát orvoshoz vitte, látleletet vetetett, amelynek tanúsága szerint „fején duzzanat látható, és fejbiccentő izma is duzzadt". Ennek alapján könnyű testi sértés miatt mindkét szülő magánindítványt tett az igazgató ellen. Nikolettával is beszéltünk, hasonlóképp mesélte el a történteket, mint az édesanyja – barátját viszont nem tudtuk megkérdezni, mert házi őrizetben van, édesanyja elmondása szerint lopás miatt. Az esetről kiadott rendőrségi közleményben az olvasható: ellene jelenleg is büntetőeljárás folyik több, vagyon elleni bűncselekmény miatt.

Almási Pál, aki a rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett az incidens során, nem nyilatkozott lapunknak. Azt mondta, mivel az esetből rendőrségi ügy lett, a bíróság úgyis megvizsgálja majd a tényeket, és állást foglal. Úgy gondolja, ha nyilatkozna, ebben a szituációban ez olyan lenne, mintha magyarázkodna, márpedig erre semmi szükség, szerinte egyértelmű, hogy mi történt.

Korábban voltak lopások az iskolában

Az eset a Makói Általános Iskolába járó nebulók szüleit is foglalkoztatja, már csak azért is, mert az iskolában valóban történtek korábban lopások, a tettesek pedig nem kerültek elő. Akiket megkérdeztünk, azt mondták, az igazgató nem is tehet mást, mint hogy megvédi az intézmény, a diákok és a kollégák értékeit. Az iskolában egyébként úgy emlékeznek, ez a két gyerek – bár a szülők nekünk tagadták – már máskor is járt az épületben. Úgy tudjuk, amikor most kérdőre vonta őket egy tanár, hogy kihez jöttek, tényleg mondtak egy nevet, de ilyen nevű diák nem tanul az épületben.

Olvasóink írták

163 hozzászólás
 • 163. Tommyst 2009. március 06. 08:55
  „Leszögezem, "Paját" nem ismerem, de ez a mai rendszer tarthatatlan... Régebben legalább az ember gyereke félt a tanártól, vagy legalább tisztelte... ott volt a kezében a vonalzó, a pálca, akkor adott körmöst, amikor a gyerek rossz volt... Most mi van?
  tapasztalatból tudom, ha rossz a gyerek, kap egy osztályfőnökit/szaktanárit, stb. ÉS???
  azok csak szavak, beleírva egy kis füzetbe. Hát hol fegyelmez az?
  Igenis fegyelmezni kéne a gyerekeket, évszázadokig működött ez a módszer, még mindig működne.
  Erre az ember azt hallja, látja, hogy a gyerekek rosszak, fegyelmezetlenek, tiszteletlenek(tisztelet a kivételnek), a szülők szemében meg ők a kis angyalok, akikről rossz szó nem eshet...
  Nem jó ez így...”
 • 162. kisztitkar 2009. március 01. 11:19
  „Molyuk én nem ítélem el Paját de azt nem értem mért őt nevezték ki igazgatónak ez évek óta felfoghatatlan számomra,esetleg ha valakinek van lövése erről szívesen venném már csak hogy nyugottan aludjak,mert azért egy igazgatónak nem igazán való olyan személy aki ki írja a kapura parasztok ne álljatok ide,meg azért a közgyülési megnyilvánulások is vonnak kis kétséget az felöl hogy pont ő volt a megfelelő ember vagy a többi jelölt szabadságon volt!”
 • 161. miklos35 2009. február 28. 16:37
  „Almási úrnak igaza volt.Aki nem jár a fent nevezett iskolába,annak ott semmi keresni valója.Sajnos ez az új rendszer elvette a nevelési jogot a tanároktól.Egyes szülőknek mindent szabad.Szigorúbb törvények kellenének! Almási úr,én ön mellett vagyok!”
 • 160. TomFighter 2009. február 23. 19:07
  „Engem igaz csak 1x bántott az Almásiban de ezt most megérdemelte mert láttam, hogy más gyerekeket megszégyenített míg odajártam és ezt most meg is érdemelte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 159. szilvia0305 2009. február 22. 20:55
  „Veréssel nem lehet megoldani semmit. Nem szabad engedni, hogy az indulat elragadjon bárkit is. Meg kell beszélni a problémát és együtt megoldást kell keresni.”
 • 158. magyarok 2009. február 21. 21:08
  „amita barikádon megjeleni azt osztani 10el! Egy kis csoport szélsőjobbos, hülyeségeit közvetítik :)”
 • 157. Beth 2009. február 21. 14:43
  „achilleus! Durva tényleg.

  Más: mit keres egy 18 éves koráig tanköteles gyerek iskolaidőben más iskolában?

  Hmmm???”
 • 156. achilleus 2009. február 21. 12:10
  „Nagyon durva! Csak erős idegzetűeknek! A stop.hu nyomán:
  http://barikad.hu/node/24443”
 • 155. kisztitkar 2009. február 21. 10:23
  „Modjuk én nem igazán díjazom Paját de itt szerintem csak az volt a baj hogy nem tudták verébnek nézni,egyébként döntse már el egy igazgató mit keres ott két idegen gyerek akár magyar akár roma tök mindegy ez olyan mintha az én udvaromban idegenek lennének bent,de azért Paja se olyan alpári hogy gondolkodás nélkül üt a stílusán volna mit csiszolni,de szerintem felismerte a helyzetet és ez volt a baj,meg azért tegyük már hozzá kinek hiszünk előzetesben vagyunk vagy Pajának nagy a kűlömbség szerintem!”
 • 154. *Emma* 2009. február 21. 09:53
  „Aki ismeri Almási P.-t, az tudja, hogy ez a "falhoz nyomos, nyak szorongatós" eset nem az első ilyen eset volt és valószínűleg nem is az utolsó. Gondolom ez a két nő pedig nagyon elláthatta a baját szegény Pajának.
  Ja, és egy igazgató mióta engedhet meg ilyet magának?!
  Hol van a példamutatás?”
 • 153. Pupets 2009. február 21. 07:52
  „Ez az egész oldal már nem arról szól,amiről a cikk. Elég gáz,hogy idáig fajulnak a dolgok.”
 • 152. Manikh 2009. február 21. 05:44
  „Hát a kép önmagáért beszél!!No komment!!!”
 • 151. magyarok 2009. február 21. 03:14
  „"Kedves uraim"

  Értsétek meg ezt faj testvéreitek követték el, mert ezek bizony magyarok, úgy úgy lehetne az össze tolvaj magyar kezét levágni, csak milyen ország lennénk mi, egy kétkezű ember sem lenne :)”
 • 150. CID 2009. február 20. 22:30
  „Nem olvastam a kommenteket, de szerintem, így ránézésre ennek a két luvnyának akkor sem hinnék, ha kérdeznének. Tragikussak”
 • 149. lopicigazsi 2009. február 20. 22:30
  „Hja, csak az egyik gyerek kicsit lopós múltú, nem? Basszus, miért nem lehet rendet csinálni? Ide szavazzunk: www.afal.hu ! Más úgyse marad...”
 • 148. M@M 2009. február 20. 21:51
  „Nos.......nem kell messzire menni a megoldásért!!! A Titó rezsim alatt az ilyen csapatot kivitték egy adriai szigetre 180km-re a parttól, ahol csak az elvégzett munka után (kőfejtés) kaptak enni -inni az ápoltak!!! Ellátmány egy héten egyszer! Még őrízni sem kellett a szigetet, aki kiúszott megérdemelte! Az összes parazitának ez lenne a gyógyterápia!!”
 • 147. teebee 2009. február 20. 20:31
  „Megint Bodzás cigók!Na ne! A libsi Dm ennyire cigány fajvédő!Itt a Magyar Gárdára van szükség és a 3 csapásra is,de ez biztos,hogy kevés ezért kell az a halálbüntetés!”
 • 146. StatusQuo 2009. február 20. 20:19
  „A FIDESZ 3csapása megoldaná a problémát mert a biró NEM mérlegelhetne!”
 • 145. MÁTRIX 2009. február 20. 19:23
  „143. hozzászólás achilleus 2009.02.20. 19:09
  Ami biztos, hogy azt a kezet csak egy vak hóhér bírná csak eltéveszteni! :-))))))”
 • 144. Egy_a_sok_közül... 2009. február 20. 19:16
  „Bodzaültetvényes rezervátumba őket!”
163 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Keresi a rendőrség Buzás ellopott iratait

Makó - E héttől már új belépőkártyájával ment be a Parlamentbe Buzás Péter makói polgármester, országgyűlési képviselő, akinek tárcáját, iratait múlt héten lopták el a makói Autós Csárdából. Tovább olvasom