Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

Megkezdték a leégett kupola újjáépítését

Makó - Túlórákkal, új emberek felvételével igyekeznek elérni a makói fürdő építtetői, hogy néhány hétnél nagyobb csúszás ne legyen a tűzeset miatt. Kiderült: a nagy kupolát komoly szerkezeti károsodást nem érte – már folyik az újjáépítés.
Az elkészült szakértői elemzések igazolták az optimista várakozásokat: a makói fürdő nagy kupolája nem szenvedett komoly, statikai jellegű kárt a tűzesetnél – tájékoztatta lapunkat a kivitelező Keviép Zrt. termelési igazgatóhelyettese, Sztermen Péter. Mint megírtuk, a Makovecz Imre által tervezett új épületegyüttes nagy kupolája két héttel ezelőtt borult lángokba. Hogy ez pontosan miért történt és mekkora kárt okozott, továbbra sem tudni. A szegedi és a makói tűzoltóknak mindenesetre egy órai munkájukba telt, amíg a környéken összesereglett több száz ember szeme láttára megfékezték a lángokat. A tűzben a mintegy 1500 négyzetméteres kupola nagyjából harmada rongálódott meg, nagyrészt a szigetelőréteg vált a lángok martalékává.

A menthetetlennek ítélt elemeket már a múlt héten lebontották a kupolából, aki pedig mostanában jár a fürdő felé, azt láthatja, hogy ismét építenek itt. Sztermen Pétertől megtudtuk: időben megrendelték azokat az építőanyagokat, amik a teljes újjáépítéshez szükségesek, és a kidolgozott tervek alapján várhatóan minden akadály nélkül folyhat az előre nem látott munka. Amely – mint korábban is gondolta – legfeljebb egy-két hetes csúszást fog jelenteni az eredeti határidőhöz képest, azaz ha nem is december elején, de mindenképpen még idén sor kerülhet az új épületegyüttes avató ünnepségére. Ennek érdekében túlórákat irányoztak elő, de új embereket is vettek fel az építőmunkások csapatába.

Ott, ahol két hete még a lángokkal küzdöttek a tűzoltók, most újra munkások dolgoznak. A szerző felvétele
Ott, ahol két hete még a lángokkal küzdöttek a tűzoltók, most újra munkások dolgoznak.
A szerző felvétele

Olvasóink írták

  • 2. mackósajt 2011. szeptember 12. 11:43
    „Ezt kívánta mindenki érdeke,hogy ne derüljön fény a dologra. Ez egyértelmű szerintem.”
  • 1. szilencium 2011. szeptember 08. 13:11
    „Háááát!Én nem lennék nyugodt a majdani üzemeltető helyében,ha ennyi idő alatt,komoly szakemberek nem tudták kideríteni a tűz okát!Vajon milyen munkarendszerben dolgoznak,ha nem tudják visszakeresni,hogy ki,mikor,mit végzett,milyen munkautasítás alapján,egy ilyen volumenű,nemzetközi pénzzel támogatott,kiemelt beruházásnál???Hogy is van ez?Nem értem!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Informatikai fejlesztés Kiszomboron

Kiszombor - A nagyközség önkormányzata sikerrel pályázott az informatikai infrastruktúra… Tovább olvasom