Délmagyar logó

2018. 04. 27. péntek - Zita 13°C | 21°C Még több cikk.

Most nem szűkítik a kereszteződést

Makó - Meglepve tapasztalták az elmúlt hetekben az arrafelé járók, hogy immár nincs egysávosra szűkítve a forgalom a Rákosi úti kereszteződésben.
Arról a szakaszról van szó, ahol a Rákosra vezető út találkozik az M43-as sztrádáról levezető úttal. Átadása, azaz 2011 óta 33 balesetet jegyeztek fel, ezek közül 3 volt halálos, összesen 4-en vesztették életüket ezen a helyen. Korábban valóságos táblaerdőt állítottak az út széléhez, tavaly áprilisban pedig a kereszteződés mindkét oldalán terelőtáblákkal leszűkítették az utat egysávosra. Megtudtuk: azért, hogy ha havazik, könnyebb legyen az úttest takarítása. Ha beköszönt a tavasz, a terelés minden bizonnyal visszakerül a helyére – erre egyébként szükség is van, mert úgy tudjuk, az utóbbi időben is történt itt néhány kisebb baleset.

A végleges megoldás az autóvezetők szerint a körforgalom építése lenne, amit az önkormányzat tavaly év végén ismételten kért, és immár a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Csongrád Megyei Igazgatósága sem zárkózott el tőle. Mivel azonban a csomópontépítésre fordítható források fölött nem rendelkezik, a kérést a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központba továbbították. Azt egyelőre nem tudni, ott mikor és hogyan döntenek róla.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Irány Csanádpalota!

Irány Csanádpalota!
Akit érdekel az amatőr színjátszás, szombaton feltétlenül látogasson el Csanádpalotára, a megye amatőr csoportjainak találkozójára. Tovább olvasom