Délmagyar logó

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 21°C | 34°C Még több cikk.

Belehúztak a murénások

Történetének legsikeresebb országos bajnokságán van túl a Muréna Szegedi Úszó- és Búvárklub. Kanyó Dénes tanítványai a hajdúszoboszlói viadalon 17 aranyérmet szereztek. A sportolók most már a nyári világeseményekre készülnek.
Még a sokat megélt, tapasztalt Kanyó Dénes, a Muréna Szegedi Úszó- és Búvárklub vezetőedzője, klasszis versenyzője is meglepődött. Ha valaki, ő aztán tökéletesen tisztában volt tanítványai remek formájával, de hogy ennyire kitettek magukért, az még őt is meglepte.

– Borzasztóan örülök, hogy kis csapatomból többen is az elvártak fölött teljesítettek – közölte Kanyó. – Külön kiemelném Kosara Géza produkcióját, aki a juniorok között 5 aranyat szerzett, mellette egyet a felnőtteknél is termelt. Mindössze 14 évesen! A kellemes meglepetések közé tartozott még a két bajnoki címet gyűjtött Ladányi Réka, valamint Debreczeni Hajnalka, aki perforált vakbélműtéte után mindössze másfél hónapos felkészüléssel tudott nyerni, arról nem beszélve, hogy a felnőttválogatottba is beúszta magát! Szabó Lujza, Dimák Dávid azt hozta, ami elvárható, és magamat is ebbe a kategóriába sorolom.

A szegediek mindössze nyolc fővel vettek részt az ob-n, pedig ha a teljes csapattal indul, még nagyobb sikert ért volna el.

Kanyó és a tanítványok (balról): Ladányi Réka, Dimák Dávid és Kosara Géza. Fotó: Frank Yvette
Kanyó és a tanítványok (balról): Ladányi Réka, Dimák Dávid és Kosara Géza.
Fotó: Frank Yvette

– Anyagi tartalékaink végesek, költségkímélés miatt nem tudtunk mikrobuszt bérelni – informált a tréner. – Emiatt öten nem tarthattak velünk, így legalább 3–4 aranyat és jó pár helyezést buktunk el. Nem tehettünk mást, a közelgő felnőtt Eb és a junior világbajnokság mindenekfelett áll, elsőbbséget élvez.

A Kanyó által említett világeseményeken való részvétel, az utazás 1,1 millió forintjába kerül a Murénának.
 Murénás utazók

A szegedi egyesületet öten képviselik a közelgő két világeseményen. A kazanyi felnőtt Európa-bajnokságot július 15. és 25. között rendezik, a Murénából Kanyó Dénes és Debreczeni Hajnalka vesz részt rajta. A juniorok (Mallorca, július 5–12.) mezőnyében hárman, Dimák Dávid, Szabó Lujza és Kosara Géza öregbítheti a klub hírnevét.


– Egyelőre még nem áll rendelkezésünkre a teljes összeg, abban bízunk, hogy a beadott pályázataink sikerrel járnak, továbbá újabb támogatók is bekopogtatnak az ajtónkon.

A felnőttek az oroszországi Kazanyban, a juniorok pedig Mallorcán ugranak vízbe. A legnagyobb várakozás természetesen Kanyó szereplését kíséri.

– Magasra tettem a lécet, a vágyam az, hogy több számban is nyerjek, az egyikben világcsúccsal – árulta el a világ- és Európa-bajnok, a Világjátékok többszörös érmese. – De Debreczenitől, Dimáktól, Szabó Lujzától is várható érem, a mezőnynél három évvel fiatalabb Kosarával szemben pedig az az elvárás, hogy egyéni csúcsot repesszen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ausztriában fociztak a szegedi fiatalok

Az L-IT SZEAC és a KÉSZ Labdarúgó Akadémia játékosai az ausztriai Wolfsberg városában vettek részt a… Tovább olvasom