Délmagyar logó

2016. 12. 10. szombat - Judit 0°C | 9°C

Hódi aranyos hajtása

A szegedi Hódi Károly sikerével zárult a kettes fogatok versengése a fábiánsebestyéni lovasnapokon megrendezett nemzetközi fogathajtóverseny és világkupa-fordulón. A rendezvényre csak szombaton ötezer ember látogatott ki.
Ötezer néző volt kíváncsi a fábiánsebestyéni lovasnapok szombati maratonhajtására, amelyen nyolcvan fogat mérte össze erejét. Ezekből az adatokból is látszik, a település az egyik fellegvára a magyar fogathajtósportnak, ehhez pedig az is hozzájárul, hogy a legjobb magyar hajtók – ahogy idén is – mindig remekelnek.

A Szegedi Fesztivál SE színeiben versenyző Hódi Károly már a díjhajtásban hengerelt „hazai pályán", rögtön az élre állt, és a vasárnapi összetett eredményhirdetését is a dobogó legfelső fokán hallgathatta.

– Tavaly nem sikerült úgy a fábiáni verseny, ahogy szerettem volna, éppen ezért is örülök a mostani győzelmemnek. Egy év alatt rutint szereztek a lovaim, mert bár versenyeken csak elvétve indultam velük, a rengeteg edzés meglátszott a teljesítményükön – fogalmazott a szegedi fogathajtó, aki a segédhajtóinak, szponzorainak és szurkolóinak is megköszönte a segítséget. Hódi a hogyan továbbról elmondta, legközelebb a júniusi, vecsési versenyen áll majd rajthoz, hosszú távú célja pedig egyértelműen a sikeres 2011-es vb-szereplés.

A lovassport fellegvára. Nagy volt a verseny Fábiánsebestyénben, több  ezren nézték a fogatokat a helyszínen. Fotó: Veréb Simon
A lovassport fellegvára. Nagy volt a verseny Fábiánsebestyénben, több ezren
nézték a fogatokat a helyszínen. Fotó: Veréb Simon

A kategóriában szereplő másik megyei hajtó, a Hódmezővásárhelyi Fogathajtó és Díjlovagló Egyesületben versenyző Selyben Zsolt számára nem sikerült ilyen jól a verseny eleje, ám a vb-ezüstérmes a zárónapon egyetlen hibátlanként teljesítette az akadályhajtást, így kozmetikázott eredményén.

Az egyesek versenyében olasz diadal született a Tangóval versenyző Cristiano Cividini révén, míg a négyeseknél Lázár Zoltán végzett az élen. A sokszoros világbajnok megnyerte a csütörtöki díjhajtást, és bár az akadályban egy verőhibát vétett, így sem lehetett megelőzni. – Mindig jó szívvel jövők Fábiánsebestyénbe, hiszen a verseny évről évre emeli a fogathajtás rangját és színvonalát – mondta a győztes a fábiánsebestyéni lovasnapokról.

A győztesek

Fábiánsebestyéni lovasnapok, nemzetközi fogathajtóverseny és világkupa-forduló. Eredmények, összetett, egyes fogatok: 1. Cristiano Cividini (olasz, lova: Tango), 2. Szilágyi Zsolt (Manó), 3. Fábián László (Mester). Kettes fogatok: 1. Hódi Károly (Bátor, Design), 2. Rákóczi Gergő (romániai, Kobra, Capa II.) 3. Pál Attila (romániai, Lady, Remus). Négyes fogatok: 1. Lázár Zoltán (Maestoso X-9, Favory Cudar, Mike, Favory Palotás), 2. Dobrovitz József (Riant, Waltstar, Conversano VI25, Amadeus), 3. Váczi Csaba (Iris, Siglavy Capriola Sunny, Ikar, Fiu-Mámor).

Olvasóink írták

  • 1. manóka43 2010. május 03. 09:57
    „Karcsi! Gratulálok az ujabb győzelméhez!Karéjom mamája!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei foci: félbeszakadt a meccs Ásotthalmon

Félbeszakadt az Ásotthalom-Kiszombor megyeegyes labdarúgó bajnoki, miután a vendégektől négy… Tovább olvasom