Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Kisteleki KK: nagy kézilabdacsalád a kisvárosban

Az utánpótlás-egyesületek bemutatásában Kistelekre utazunk. A kisvárosban évtizedek óta pezsgő kézilabdaélet zajlik. Onozó István lelkes csapatával országosan elismert munkát végez. A diákolimpián eddig a KKK három bajnoki címet szerzett, erre a legbüszkébb a klub vezetése.
Ha Kistelek, akkor kézilabda – elnézést a megyei I. osztályban szereplő futballcsapattól –, a kisváros legfényesebb sportsikereit az Onozó István vezette Kisteleki KK érte el eddig. Az utánpótlás-nevelő munka országos hírű, a fiatalok letették a névjegyüket a különböző országos bajnokságokban.

– A lányokkal három edző, Bukor Csilla, Péter Szabó Zita és jómagam foglalkozom, az egyre népesebb fiúcsapatokkal pedig Pertics Piroska. Heti három tréning szerepel a programban, a legkisebb csoportunkba az elsősök és a másodikosok járnak. Népes kis társaság jön össze minden korosztályban, szerencsére továbbra is hatalmas népszerűségnek örvend a városban a kézilabda.

Nem véletlenül: remek eredményeket értek el minden szinten a csapatok. Az országban meghatározó szerepet játszik a kisteleki kézilabda.

A
A Kisteleki sikercsapat. (Kattintásra nagyobb!)
Fotó: Schmidt Andrea

– Klubunk történetében eddig háromszor nyertük meg az országos diákolimpiát, erre vagyunk a legbüszkébbek. Idén az 1995-ben született leánycsapatunk bronzérmes lett, a gyermek korosztály pedig a hetedik helyet szerezte meg. Részt veszünk a felnőtt NB II-es női bajnokságban, ahol jelenleg a harmadik helyen állunk. Csupa helyi fiatal alkotja a keretet, jóformán ifi korú játékosokkal játszunk a nagyok között. Számomra is meglepetés, hogy ilyen jól és eredményesen szerepelünk a Délkeleti csoportban, ez mindenképpen biztató a jövőre nézve.
Említettük, hogy Kisteleken milyen pezsgő élet jellemzi a kézilabdát. Egy héttel ezelőtt immár hagyományosan rendezték meg azt a kézilabdagálát a sportcsarnokban, amelyen gyerekek, anyukák, apukák és családtagok játszottak egymással.

– Közel 200-an voltak az eseményen. Nagy buli volt, remek hangulattal. Mi egy nagy család vagyunk, hihetetlen összetartó erővel. Szerencsénk van: a város magáénak érzi a kézilabdát, Nagy Sándor polgármester is rendszeresen eljön közénk, és az önkormányzattól is minden segítséget megkapunk. Szoktam is mondani, ideálisabb körülmények között edzhetünk, mint a Ferencváros. Gyönyörű a csarnokunk, ha pedig a termálmedencét szeretnénk használni az uszodában, akkor arra is lehetőségünk van. Visszatérve a szülőkre, nélkülük nem tartanánk itt. Rengeteg áldozatot hoznak a klubért, a Kisteleki KK-ért, amit ezúton is szeretnénk megköszönni.

Olvasóink írták

 • 3. DonQ 2010. december 12. 08:29
  „Minden nagyon szép és jó, csak a gyönyörűnek nevezett teremnél azért azt sem kellene elhallgatni, hogy a fenti ablakokhoz a csarnok avatója óta nem sikerült sötétítőt, vagy árnyékolót felszerelni, és így a napos időkben nagyon zavaróan tud besütni a nap a pályára. Amúgy további sok sikert, mert lehet hogy rövidesen még jobban szükség lesz olyan egyesületre, amely a megye női kézilabdázását képviseli majd, hiszen egyre jobban csökken az országos bajnoki szinten szereplők száma.”
 • 2. gedeon 2010. december 10. 11:15
  „Köszönöm, így kerek a történet.”
 • 1. gedeon 2010. december 10. 06:32
  „Hajrá Kistelek!!!!!!!
  Fotó miért nincs a cikkhez?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrád megye hétvégi sportműsora

Tovább olvasom