Délmagyar logó

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 1°C

Simon Bence, a legtehetségesebb

Simon Bence, a Pick Szeged saját nevelésű kézilabdása lett az év felfedezettje a Budapest Bank-ligában, a díjat egy hete vehette át. A tehetséges irányító kölcsönben Kecskeméten kézilabdázik; tegnap két edzés között beszélgettünk vele.
– Számított az elismerésre?
– Titkon reménykedtem benne, számomra hatalmas elismerés, nagyon örültem a díjnak, amit edzőm, Avar György társaságában vehettem át a fővárosban.

– Milyen a kecskeméti élet?
– Minden rendben van velem, remek közösségbe kerültem, jól érzem magam a Bács megyei székhelyen, megszerettem a várost, megérte idejönnöm.

– Nem nagyon kellett bemutatkoznia az öltözőben, hiszen sok-sok egykori Pick-játékos játszik ott.
– Valóban jóformán mindenkit ismertem, néhányan még a barátaim is. Kiss Olivérrel különösen jó a kapcsolatom, kapusunkkal együtt lakom, így vele rengeteg időt töltök együtt.

– Olivér az idény elején elég különös „fejszerkezettel" riogatta az egyik közösségi portálon az ismerőseit. Továbbra is vannak hóbortjai a hálóőrnek?
– Szerencsére most szép a frizurája, és hatalmas szakálla is eltűnt. Azt mondta, hogy addig növeszti, ameddig nem véd első osztályú meccsen. Szerencsére gyorsan szerepet kapott, így megszűnt rémisztő külseje.

Simon Bence lett az idény felfedezettje a BB-ligában.   Fotó: Schmidt Andrea
Simon Bence lett az idény felfedezettje a BB-ligában.
Fotó: Schmidt Andrea

– Mennyire elégedett a saját teljesítményével?
– Remélem, lesz jobb szezonom is, játszom ennél jobban, bár a díj azt mutatja, hogy nem lehettem annyira rossz. A csapatra is igaz ez, hiszen az átlagéletkor nagyon alacsony, mellettünk pedig rutinos játékosok – így Bajusz Sanyi, Berta Robi és Szabó Peti – alkotják a keretet. Mindenképpen játszani szerettem volna, ezt pedig Avar Gyuritól megkaptam, jó döntés volt a kölcsönszerződés.

– Visszatér Szegedre?
– Még egy évig a Pick játékosa vagyok, de nagy valószínűséggel a következő szezont is Kecskeméten töltöm. Fero Sulc és Lékai Máté mögött kevesebb játéklehetőséghez jutnék, mint a mostani csapatomban, így a fejlődésem érdekében én is azon vagyok, hogy maradjak. Hogy mit hoz a jövő? Erről még ráérünk beszélni a jelenlegi vezetőkkel.

– Hogy telik az edzésmentes időszak?
– Tanulással. Itt, Kecskeméten levelezőn végzem a jogot. A félévem sikeres volt, most következnek a második félév vizsgái. Olivérrel rendszeresen elmegyünk férfi kosárlabda- és röplabdameccsre. Ha nem is olyan pezsgő az élet, mint Szegeden, azért Kecskemét is fiatalos város.

– Futballmeccsre nem járnak? Pedig a KTE magyarkupa-döntőt játszik!
– Remek kapcsolatba kerültünk Bori Gáborral és Tököli Attilával, és meghívtak bennünket az mk-döntőre, mi pedig megígértük, hogy elmegyünk, és drukkolunk a kecskeméti fiúknak a Videoton ellen.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy hibátlan a veteránok A ligájában

A szegedi Kisstadionban zajló Török György 2011 tavaszi veterán kispályás labdarúgó-bajnokság A… Tovább olvasom