Délmagyar logó

2018. 09. 22. szombat - Móric 18°C | 26°C Még több cikk.

A baksi bicskás támadás újabb fejezete: nem vonult börtönbe Laci, de nem is érdekli

A baksi bicskás támadás újabb fejezete: nem vonult börtönbe Laci, de nem is érdekli
Baks - Horváth Lászlót még 2015 augusztusában vágta meg késsel nyakán egyik haragosa, Őzi Róbertné Katalin, akivel azóta egyébként már kibékültek. A férfit is elítélték, hamarosan elfogatóparancsot adnak ki ellene.
Baks főutcáján délben nem túl nagy a forgalom. Néhányan a Szivacs nevű kocsma, mások a dohánybolt előtt beszélgettek, forgalom még a közeli kisboltban volt.

A Szivacs előtt Horváth László iszogatott. Laci húzott egy jóízűt műanyag flakonos borából, majd régi ismerősként köszöntött minket, és azt kérdezte, akarunk-e hallani egy jó sztorit. Akartunk.

Laci nem más, mint az a 2015 augusztusában megismert férfi, akit gyerekkori ismerőse – akivel akkor épp egy korábbi szóváltás miatt haragban volt – megvágott a nyakán és a kezén (2015. augusztus 18.: Ölni akart a bicskás asszony).

A majdnem tragédiával végződő napon Katalin és László kora reggel óta ittak a baksi kocsmákban, majd részegen összeszólalkoztak a főutcán egy élelmiszerbolt előtt, és trágár szavakkal szidalmazni kezdték egymást. A nő leköpte a férfit, aki erre többször fejbe vágta az asszonyt. Katalin később azt állította, nem akarta megölni a férfit, csak rá akart ijeszteni. Elege lett abból, hogy Laci állandóan leköcsögözte, és aznap még meg is verte (2016. október 1.: Elege lett a köcsögözésből).
˝Itt van szemben a rendőrség, nem kell messzire menniük
„Itt van szemben a rendőrség, nem kell messzire menniük" – mutatta Horváth László. Fotó: Török János

Katalin végül mégis 4 évet kapott, de garázdaság és testi sértés miatt László sem úszta meg a büntetést. Kiderült, a nő bántalmazását két felfüggesztett börtönbüntetés és próbára bocsátás alatt követte el. Őt első fokon 1,5 év börtönnel sújtották. Mindketten fellebbeztek az elsőfokú ítélet ellen, de csak az asszony büntetését enyhítették 2 és fél évre (2017. június 27.: Ölni akart a baksi bicskás asszony, de enyhítették a büntetését).

Lacinak október 5-én kellett volna megjelennie az Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben. – Ki az a hülye, aki bemegy? – kérdezett vissza Laci. – Ha el akarnak vinni, majd elvisznek. Nem kell messzire menniük, itt van szemben a rendőrség – mutatott a szemközti épületre, ahol egy fiatal rendőr épp leparkolt a szolgálati Škoda Yetivel. – Mit kérjek neked, Norbikám? – kiabált át az egyenruhásnak Laci mosolyogva. A fiatalember visszautasította a kedves invitálást.

– Ami történt köztünk, az a múlt, én a végén kiálltam Kati mellett, ezért is enyhítették a büntetését – vélekedett Laci, aki valószínűleg nem sokáig élvezheti a szabadságot.

Mint Kertész József, a Szegedi Ügyvédi Kamara elnöke elmondta, ha az elítélt nem vonul be, a büntetés-végrehajtás jelzi azt a bíróságnak, amely elfogatóparancsot ad ki, majd ezért újabb eljárás indul ellene.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb három gyanúsított a Czeglédy-ügyben

Három újabb gyanúsítottat vettek őrizetbe a Czeglédy-ügyben, az ügyészség kezdeményezte a Humán Operátor Zrt. egykori alkalmazottainak előzetes letartóztatását. Tovább olvasom