Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Arany érdemkereszt a kübekházi polgárőrnek

Kübekháza - A Polgárőr Érdemkereszt arany fokozatával tüntették ki szombaton Hegedűs Zoltánt, a kübekházi polgárőrség elnökét. A díjat az országos polgárőrnapon vehette át Jászberényben.
Ez a kitüntetés azoknak adományozható, akik a polgárőrmozgalom érdekében legalább 10 éve kiemelkedő tevékenységet végeznek, és munkájukkal jelentősen hozzájárultak a település, régió közbiztonságának javításához, a mozgalom társadalmi elismeréséhez.

A polgárőrség 2004-ben alakult Kübekházán. A település 2002-ben látványos fejlődésnek indult – ez hozta az igényt, hogy a megteremtett értékekre valaki vigyázzon. Hegedűs Zoltán alapító tagja volt az egyesületnek. Két éven keresztül elnökhelyettesként, azóta elnökként vesz részt a falu érdekében végzett önkéntes munkában.

– Voltak nehéz időszakok – idézte fel az elmúlt éveket. – Miután a kezdeti lelkesedés elmúlt, volt, hogy csak 4–5 ember látott el szolgálatot. Én igyekeztem nem hagyni kihunyni a tüzet: jelenleg ismét 17 tagja van az egyesületnek, 14-en aktívan szolgálnak. Úgy gondolom, a legnagyobb probléma, hogy a fiatalokat nagyon nehéz mozgósítani.

A kübekházi polgárőrség jó kapcsolatot ápol a határőrséggel. Több alkalommal sikerült határsértőket fogniuk a falu területén, leginkább mégis a település rendjét óvják. Emellett ők biztosítják a közel 10 ezres tömeget minden évben az Operettfalun, és a társadalmi munkából is kiveszik a részüket: játszóteret újítottak már fel, illetve segítettek idősek számára kihordani az ebédet, amikor nehéz időjárási körülmények voltak.

Bár Hegedűs Zoltán kapott már a megyei polgárőrségtől és a rendőrségtől is elismerést, azt mondja, nem számított az országos kitüntetésre. – Ez nem is nekem szól, hanem az egész egyesületnek – tette hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Épül a piac Zsombón

Fedett piaca lesz hamarosan Zsombónak. Az épület heteken belül elkészül, a tereprendezés után pedig ősszel birtokba is vehetik a kereskedők. Tovább olvasom