Délmagyar logó

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő 0°C | 9°C Még több cikk.

Bicikli ég és föld között

Szeged - ˝Szép volt maga a gondolat / Szállni biciklivel / Szálltunk, de valahogy fönnrekedt / És nem mozdul el˝ – énekli a Napoleon Boulevard nevű zenekar Bicikli ég és föld között című 1989-es dalában, és énekelhetik Szegeden a Batthyány utcában járók is.
Elvégre napok óta a 12. számmal szemben lóg egy fán egy piros kis Camping kerékpár.

Az internet népe sem hagyta szó nélkül az esetet. Bettina az egyik közösségi oldalon például megregulázná tulajdonosát, „meg lehetne tréfálni, ha pár izmosabb ember egy kicsit feljebb rakná" a kerékpárját – javasolja, míg Zsanett kicsit együtt érzőbb volt: „azért jó lehetett levenni" – szólt hozzá ő is a nem mindennapi látványhoz.

Ég és föld között szédülhet a Batthyány utcai piros bicikli, de már nem magányosan teszi ezt. FOTÓ: Karnok Csaba
Ég és föld között szédülhet a Batthyány utcai piros bicikli, de már nem magányosan teszi ezt. FOTÓ: Karnok Csaba

Azt ők sem tudhatják, hogy féltés vagy felvágás miatt akasztotta fel piros biciklijét díszítő kedvű lovasa, ahelyett, hogy eltolta volna, de tény, hogy lopásbiztos és vélhetően kényelmetlen ez a biciklipozíció. Együttérzésből az arra járók – vagy az azóta odazárt „férfi" társa – tovább dúdolhatják a bringának a Napoleon Boulevard dalát: „Látod, fenn vagyok / Ez lentről nézve nagy dolog / De ég és föld között/ Hidd el, szédülök én..."

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Francia katonák, szovjet tankok és a nagyárvíz pusztítása a Széchenyi téren

A szegediek Széchenyi terének elmúlt 150 évéből, a rendkívüli eseményekből és a hétköznapok érdekességeiből szemezget a Fekete ház új fotókiállítása. Tovább olvasom