Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Borvacsorák az Addams familyvel

Szeged - Az Addams family figuráit elevenítették meg népszerű szegedi színészek a várban az Exicom Kft. borvacsoráin. A cég így már nemcsak a sport, hanem a színházi kultúra mellé is áll.
Boszorkányok és zombik költöztek a szegedi várba november elején, amikor nyolcadik alkalommal rendezett borvacsorákat az egyik 2009- es Presztízs díjasunk, az Exicom Rendszerház Kft. A dorozsmai női kézilabdacsapatot szponzoráló cég kultúrapártoló tevékenysége évek óta tart: már ötödször kértek fel népszerű szegedi színészeket, hogy varázsolják még hangulatosabbá az estéket. Ezúttal az Addams family című történet figurái elevenedtek meg Janik László, Papp Gabriella, Szilágyi Annamária, Csorba Kata, Borovics Tamás és Gömöri Krisztián alakításában.

A népszerű szegedi színészek a vendégeket is bevonták a játékba. Fotó: Datki Zsolt
A népszerű szegedi színészek a vendégeket is bevonták a játékba.
Fotó: Datki Zsolt

– Volt már 1920-as évekbeli kaszinó, máskor egy francia kisváros főterére képzeltük magunkat. Most az időpont miatt is úgy gondoltuk, egy halloweenhez közeli dolgot alkotunk, ezért döntöttünk az Addams familys vendéglátás mellett. Boszorkányok, zombik és erdei manók helyzetébe hoztuk a vendégeinket, és egy hatalmas játékot kerekítettünk, amelyben közülük választottuk ki a boszorkánykirályt egy rejtvényes feladatsor alapján – mesélte a borvacsora produkciójának megálmodója, Janik László színművész. Ő adottságainak megfelelően Fester Addams bőrébe bújt. – Szeretjük az együttlétnek ezt a formáját, és jó egy kicsit másfajta színházat csinálni, mint amikor a néző lent ül a nézőtéren, mi meg fönt vagyunk a színpadon – fűzte hozzá. Nagyjából állandó társulattal lépnek fel évek óta a borvacsorákon, tavaly csatlakozott hozzájuk Csorba Kata.

A cégtulajdonosok mindketten nagy színházrajongók, és az első, előadással egybekötött alkalom is nagyon jól sikerült – akkor az Apáca-pác című musicalt tűzték műsorra –, így már szinte követelik az ügyfelek a vacsoraesteket – tudtuk meg Varga T. Zsuzsa operatív igazgatótól.

Olvasóink írták

  • 2. online 2013. november 13. 06:51
    „Ez az a vár ami a Múzeum mögött van?”
  • 1. Arpiel 2013. november 12. 20:21
    „Adjunk az okkultnak egy lapáttal, had szóljon...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előzetes letartóztatásban - ítéletnapig

Módosítják a büntetőeljárási törvényt, hogy megakadályozzák az ároktői banda egyik tagjának szabadlábra kerülését. Gombhoz a kabátot? Tovább olvasom