Délmagyar logó

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 13°C | 21°C Még több cikk.

Eminem és Lovasi is elballag a deákosokkal

Szeged - Évről évre nagy fejtörést okoz a középiskolából elballagó diákoknak tablójuk elkészítése, hiszen úgy tűnik, hogy a fiatalok már az összes ötletet kimerítették. Szellemes tablókból azonban minden évben akad néhány.
A kirakatokat ezen a héten lepték el a maturálók arcképei; az eddig kikerült tablók közül véleményünk szerint a Deák Ferenc Gimnázium két osztályáé a legötletesebb. A gimnázium 12. a osztályos tanulóinak fotói mellé saját maguk kerültek – rajzfiguraként. A diákok rajzformájukban a kedvenc tevékenységüket végzik: van, aki kedvenc futballcsapata mezében focizik, más kondizik, érzelmes zenét hallgat, gitározik, énekel vagy éppen motorozik. A 12. d-sekkel együtt ballag Woody Allen, Eminem, Lovasi András, Bob Marley, Karl Erik Böhn, a magyar női kézilabda-válogatott idén elhunyt norvég szakvezetője – akik hatottak ránk címszó alatt. Mosolyogtató a Kőrösy József szakképző iskola 12. d-s tanulóinak tablója, akik le sem tagadhatnák gazdasági vénájukat. A fotók előtt „Nyitóegyenleg 2010", utánuk „Záróegyenleg 2014" felirat olvasható.

A legkeményebb tablóképet a Móravárosi ipari és általános iskola kőműves, központifűtés- és gázhálózat-szerelő szakán végzett diákjai készítették egy nagy Darth Vader-rajzzal a tabló oldalán, mely fölött az érettségire is értelmezhető May the Force be with you, azaz Az erő legyen veled felirat olvasható. A tablók elkészítése a diákoknak, elhelyezésük az iskolák igazgatóinak nem könnyű.

A deákos 12. b-sek a tablón rajzfiguraként a kedvenc tevékenységüket végzik. Fotó: Frank Yvette
A deákos 12. b-sek a tablón rajzfiguraként a kedvenc tevékenységüket végzik. Fotó: Frank Yvette

– Már két sorban lógnak a folyosókon és az osztálytermekben, de hamarosan elfogy az összes szabad hely. Ekkor a legrégebbi tablókat vesszük majd le, de digitalizált formában mindegyik elérhető az iskola honlapján – mondta Kis Gábor, a Deák-gimnázium igazgatója. Honlapunk továbbra is várja végzős középiskolai osztályok komoly vagy tréfás fotóit, amelyeket a ballagás előtti utolsó héten, az iskolában készítettek a diákok. Az egyetlen feltétel, hogy őszinte képek legyenek. A legjobbak ezek közül a lap április 28-i számának ballagási oldalain jelennek meg, míg a delmagyar.hu portál a ballagás után közzétesz minden képet. A fotókat a delmagyar.hu oldalon található űrlapon lehet elküldeni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem okozhat belvizet a magáncsatorna

Hatósági ellenőrzést tartott az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség a sándorfalvi Kuti-dűlőben. Tovább olvasom