Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

Énekművészből lett jegypénztáros

Szeged, Tata, Tatabánya - Károlyfalvi Krisztina a Szegedi Nemzeti Színház énekkari művésze volt. Vőlegényét követve Tatára költözött, és a tatabányai Jászai Mari Színház jegypénztárosa lett. Munkája mellett rengeteg a fellépése, és új tanítványai is vannak.
– A tatabányai Jászai Mari Színházban nincs zenés tagozat, főként prózai darabokat játszunk, így operaénekesként nem tudtak alkalmazni. A jegypénztárban viszont üresedés volt – mondta nevetve Károlyfalvi Krisztina, akit nemrég még a Szegedi Nemzeti Színház színpadán láthattak a nézők. Vőlegénye, Szvatek Péter már három éve a tatabányai színház műszaki igazgatója, családot szeretnének alapítani, így Tatán folytatják közös életüket.

– Nem érzem úgy, hogy feladtam volna az énekesi karrierem, hiszen rengeteg fellépésem van, és a magántanítványaim is szép számmal gyülekeznek. Az egyik művészeti iskolából is érdeklődtek, tanítanék-e náluk. Érdekes a színház egy másik területén dolgozni. Ha az amerikai álmot élném, épp fordítva történnének a dolgok. Jegypénztárosból lennék énekes, de nálam most ez másként alakult – mesélte kacagva Krisztina, akit már a nézők közül is sokan felismernek Tatabányán. Örül, hogy a nagy váltás után is színházi közegben dolgozik.

– Az itteni színház kisebb, mint a szegedi, az épülete pedig modernebb. Remek érzés volt egy ilyen jó hangulatú társulatba csöppenni. Szeretettel fogadtak – osztotta meg lapunkkal az énekesnő. Hozzátette: sok színházba járó kéri a tanácsát az előadásokkal kapcsolatban, néhányan pedig már a Facebook-oldalát és a fellépéseit is követik.
 
Károlyfalvi Krisztina a tatabányai Jászai Mari Színház előtt. Fotó: Szvatek Péter
Károlyfalvi Krisztina a tatabányai Jászai Mari Színház előtt. Fotó: Szvatek Péter

– Fontos, hogy segítsünk a nézőknek. Ne csak az előadáson érezzék jól magukat, hanem már akkor, amikor belépnek a színházba. Legyen különleges a hangulat a jegypénztártól a ruhatáron át a nézőtérig – fogalmazott Krisztina.

Fellépései is egyre szaporodnak. Énekelt többek között a karácsonyi táncgálán, Mozart Requiemjének szólistájaként, gálaesteken, Tatabánya díszközgyűlésén és adventi rendezvényén, a tatai újévi koncerten, valamint a Prima Primissima megyei díjátadóján is. A nézők csodálkoztak, hogy operarészleteket és jazzdallamokat is ugyanolyan hatásosan ad elő.

– Az első darab, amit Tatabányán láttam, A padlás című musical volt. Különleges érzés járt át, hiszen ez volt gyermekkorom első színházi élménye, amit a Szegedi Nemzeti Színházban láttam. A tatabányai előadás díszletét a párom tervezte, az egyik főszereplő pedig Erdélyi Tímea színművésznő volt, aki nemcsak volt kollégám, hanem barátnőm is. Amikor a nézőtéren ültem, tudtam, hogy ez egy jel, éreztem, hogy jó helyen vagyok – mondta Károlyfalvi Krisztina.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Top5 CSOK-olni való lakás a megyében

Top5 CSOK-olni való lakás a megyében
Megnéztük, milyen, legalább 3 szobás lakások hevernek a piacon 10 millió forint alatt a megyében.… Tovább olvasom