Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Gálaest a vörösiszap károsultjaiért

Szeged - Szirtes Edina Mókus és Czutor Zoltán is fellép október 24-én a Belvárosi moziban rendezett gálaesten, amelynek teljes bevételét a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak megsegítésére ajánlják fel. A Vöröskereszt még várja az adományokat.
Közel 145 millió forint értékű adomány, hétszázezernél is több SMS és telefonhívás érkezett hétfő éjfélig a Vöröskereszt 1749-es segélyvonalára. A 1752-es Nemzeti Segélyhívó Vonal eddig közel 170 millió forintot gyűjtött a Veszprém megyei vörösiszap-katasztrófa károsultjainak – akik továbbra is számítanak a segítségre.

Kevés adomány gyűlt össze a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezeténél, így nem tudták elindítani a tervezett időpontban kamionjukat. Továbbra is várják a felajánlásokat a Bárka utca 6/B-ben hétköznapokon 8–18 óráig, hétvégén 10–16 óráig. Nagy szükség lenne tartós élelmiszerre, tisztítószerre, ecetre, ivóvízre, de gyerekjátékokat is vihetünk – információ a www.csongradmegye.voroskereszt.hu oldalon. Ruhából már van elég – hívta fel a figyelmet több segélyszervezet is.

A szegedi önkormányzat és a Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. október 24-én este fél nyolctól kétórás gálaestet szervez „Szegediek a vörösiszap károsultjaiért" címmel. A teljes program még titok – azt tudni lehet, hogy a műsor egy könnyűzenei és egy színházi részből áll. Előbbi blokkban fellép Lakatos Krisztián, illetve a jelenlegi Megasztár-széria döntőse, Varga J. Bernadett. A szegedi zenekarokat a Molnár Dixieland Band és a Volvox képviseli – utóbbi vendége lesz a Magna Cum Laude énekese, Mező Misi. Szirtes Edina Mókussal és Czutor Zoltánnal is találkozhatunk. Az est teljes bevételét a vörösiszap-katasztrófa károsultjai kapják, a befolyt összeget megduplázza az önkormányzat.

Aki magánszemélyként szeretne segíteni, 5000 forintért vásárolhat két jegyet a jótékonysági koncertre – tájékoztatott Dömény Ágnes a Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. PR- és marketingmunkatársa. A szervezők tárgyi felajánlásokat (különösen tartós élelmiszert, tisztítószert, védőfelszerelést) is várnak november 6-áig az IH Rendezvényközpontba, a Belvárosi moziba és a Senior Centerbe.

Segítség az önkormányzatoktól

Az önkormányzatok vállalják fel egy-egy devecseri, kolontári, somlóvásárhelyi család támogatását – indítványozta tegnap Kakas Béla, Sándorfalva polgármestere a megyeházán. Kiemelte: a segítségnyújtásnak csak az egyes önkormányzatok ötletei és lehetőségei szabnak határt, a támogatás lehet anyagi, tárgyi jellegű (például az elköltözőknek építési telek felajánlása, az újjáépítéshez önkéntes munkaerő biztosítása) vagy bármilyen más kedvezmény.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyálaréti hármas gyilkosság: tárgyalás a Szegedi Ítélőtáblán

Ma 9 órakor kezdődött el annak a 24 éves férfinek a tárgyalása a Szegedi Ítélőtáblán, aki 5 éve nagyanyját, míg 2 éve 23 éves élettársát és 9 hónapos kisfiát gyilkolta meg különös kegyetlenséggel. Tovább olvasom