Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Hamis okmányokat foglaltak le Röszkénél

Röszke - Hamisított szlovén útlevelet adott át az útlevélkezelőnek az a szerb férfi aki, kedden este - közvetlenül a szolgálati váltást követően - jelentkezett belépésre Röszkén.
A szerb férfi az Európai Uniós állampolgárok részére fenntartott forgalmi sávra állt hamis okmányával, bízva az uniós állampolgárokat megillető minimum ellenőrzés lehetőségében.

Természetesen az útlevél-ellenőrzés ezen a sávon sem maradhatott el, így az okmány eredetiségének vizsgálatakor feltűnt az útlevélkezelőnek, hogy a szlovén magánútlevél adathordozó oldalát meghamisították, fényképet kicserélték, adatokat átírták. A kiegészítő okmányok ellenőrzése során további hamis okmány, hamis szlovén vezetői engedély került felfedésre.

A szerb állampolgárt a határrendészek közokirat-hamisítás bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt előállították a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségre. További adattári ellenőrzések során kiderült, hogy az előállított személlyel szemben az Olasz hatóságok beutazási és tartózkodási tilalmat rendeltek el Schengeni tagállamok területét illetően, korábbi bűncselekmény elkövetése miatt.

A szerb állampolgárral szemben a büntetőeljárást közokirat-hamisítás bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt a Szegedi Rendőrkapitányság folytatja le.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Etetés a tanyán

Üllés - Az üllési tanyán alig lehetett olyan képet készíteni, amelyiken ne szerepelt volna ez a macska. Mindig ott járt, ahol a fotóriporter. Tovább olvasom