Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Juhász Gyula: Ménesi és Révész mondjon le!

Szeged - A szocialista képviselők, Ménesi Imre és Révész Mihály megalázták a szegedi körtöltésen túl élőket azzal, hogy bojkottálták a közgyűlés pénzügyi bizottságának pénteki szavazását, és ezzel megakadályozták a településrészi alap felosztásáról szóló döntést.
- A szocialista képviselők, Ménesi Imre és Révész Mihály megalázták a szegedi körtöltésen túl élőket azzal, hogy bojkottálták a közgyűlés pénzügyi bizottságának pénteki szavazását, és ezzel megakadályozták a településrészi alap felosztásáról szóló döntést. Ezért lemondásra szólítjuk fel a képviselőket, és kérjük a szocialista frakciót, hogy olyan képviselőket küldjön, akik képesek a köz érdekében cselekedni – mondta keddi sajtótájékoztatóján Tápé KDNP-s önkormányzati képviselője, Juhász Gyula.

Nógrádi Tibor (Fidesz) Kecskéstelep és Szentmihály képviseletében hozzátette: nem kül- vagy belvárosi, hanem szegedi érdekről van szó. A mostani döntés 21,5 millió forintról szól, aminek 70 százalékát közterület-fejlesztésre, 30 százalékát pedig rendezvények támogatására lehet fordítani. Mihálffy Béla fideszes dorozsmai képviselői példának elmondta: a városrész több mint 8 millió forintjából a művelődési ház rendezvényeit, a Jerney utcai óvoda udvari játékának beszerzését, az Orczy iskola újraélesztő készülékét és udvari felújítását támogatnák.

Szőreg fideszes városatyja, Rózsavölgyi József visszautasította a feltételezést, hogy a kultúra támogatását kampánycélokra használnák. Úgy fogalmazott ez ugyan pici összeg, de nekik nagyon fontos. Megírtuk: a szocialisták aránytalannak tartották a képviselői alapok felosztását. Szerintük a választókerületi alap 100 millió forintjából és a településrészi keretből jelenleg a csatolt településrészek duplán részesülnek.

Ménesi Imre és Révész Mihály, önkormányzati képviselők sajtóközleménye

A szegedi választópolgárok döntését a Fidesz felülírta, amikor 2010 őszén az önkormányzati választások után, mára már mindenki számára nyilvánvalóan „mutyikoalíciót" kötött az egyetlen jobbikos képviselővel. Felháborító és megdöbbentő, hogy az a Fidesz, mely a választópolgárok akaratát figyelmen kívül hagyta, mert csak a saját maguknak ill. a haveroknak megszerezhető pozíciók érdekelték, most a szegediek megalázásáról beszél. A 8 fős Pénzügyi Bizottságban az MSZP-t ketten képviseljük. Az MSZP a város egészéért dolgozik az önkormányzatban, minden esetben a szegediek boldogulása mellezt szavaz.

Ahogyan kezdettől fogva, ezután is fellépünk a fidesz-jobbik-paktum ellen, és amikor lehet, megakadályozzuk az igazságtalan, sokszor törvénysértő, önérdekű döntéseket.

A Fidesz 2010-ben tanácsnoki és bizottsági kormányzást vizionált, azóta többször is előfordult, hogy nem tudták biztosítani a bizottságokban a határozatképességet, ma már sajtótájékoztatón jelentik ki a valóságot, hogy a Fidesz bizottsági kormányzása megbukott.

Ménesi Imre és Révész Mihály, önkormányzati képviselők

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. GondaIstván 2013. május 10. 11:27
  „21. szatyi:
  - A bizottsági tagságom nyílt titok volt eddig is, még a Délmagyar is azonnal megírta (http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/gyimesi_csak_tag_gonda_nem_hive_az_allashalmozasnak/2268131/)
  - Én tényleg komolyan veszem a közgyűlés előtt tett eskümet, hogy a bizottsági munkámban a város (jelen esetben a sportolók és a fiatalok) érdekeit szolgálom. Utál is érte mindenki a bizottságban: a fideszesek azért mert keményen ellenállok a nyomulásuknak (pl. minden pénzt a focinak, és a fideszes körzeteknek), a szocik azért mert a bizottsági ülések időtartalma megduplázódott a felszólalásaim miatt, a városi apparátus meg azért, mert én tényleg elolvasok minden előterjesztést, és megtalálok benne minden pontatlanságot, hibát, problémát, idejétmúlt dolgot.”
 • 23. ProudMary 2013. május 09. 09:42
  „Sajnos összeér ami összetartozik balról és jobbról.
  A jobboldalinak csúfolt nemzeti narancskommunisták és a nemzetinek csúfolt
  <moderálva> szépen összevigyorgova pusztítják magát a nemzetet
  miközben szépen gazdagodnak. Ez orbánisztán valódi arca.”
 • 22. mazsom 2013. május 08. 16:18
  „Juhász Gyula képviselő úr!
  Mi a véleménye arról, hogy egy elítélt képviselő mellett áll ki hétről-hétre, aki nőket vegzál részegségében (mielőtt ismét hazudozna: KFCS elismerte az ellene felhozottakat és a bíróság elítélte)? Hogyan tudja ezt Ön összeegyeztetni saját Kereszténydemokrata értékrendjével, életszemléletével?
  Mikor fog végre olyan dolgokkal foglalkozni ami a TÁPÉIAKNAK FONTOS?
  Vagy egyszerűen, hogy Ön is értse: Mikor veszi mér észre, hogy Ön egy MEGÉLHETÉSI POLITIKUS és mond végre le, ahogy már korábban is tennie kellett volna?
  Arra vár, hogy vasvillával kergessék ki Tápéról?”
 • 21. szatyi 2013. május 08. 13:53
  „"17. GondaIstván 2013.05.08. 08:16
  - Nálunk, az Ifjúsági és Sportbizottságban..."

  Na, végre megtudtuk, hogy honnan fúj a szél amikor a kommentjeidet olvassuk! Ezek szerint a város "színvonalas" ifjusági és sportéletét neked is köszönhetjük?”
 • 20. GondaIstván 2013. május 08. 10:28
  „19. Logaritmus: "Hány volt pornós, jogerősen elítélt, céglovag is van a Jobbikban?"
  Tényleg hány? Kérlek számold össze és közöld a végeredményt. Szerintem nem kell mind a 2 kezedet igénybe venned!”
 • 19. Logaritmus 2013. május 08. 08:44
  „9: szerintem a Jobbik kétszer olyan rossz, mint KFCS a legrosszabb napján. Hány volt pornós, jogerősen elítélt, céglovag is van a Jobbikban?”
 • 18. gondolom 2013. május 08. 08:32
  „A Fideszes Szeged ellenes képviselők, jobb ha csendbe kihúzzák ezt az egy évet és utána elmennek szegedről, mert sok kárt okoznak Szegednek.”
 • 17. GondaIstván 2013. május 08. 08:16
  „A bizottsági ülések/szavazások bojkottálása szerintem nem egyeztethető össze a köz szolgálatával.
  Ugyanakkor ebben a műfajban is a fideszesek vezetnek:
  - Emlékszem, pár éve pl. egymás után 3 bizottsági ülésre se mentek el csak azért, hogy ezzel akadályozzák egy milliárdos városi közbeszerzés kiírását.
  - Nálunk, az Ifjúsági és Sportbizottságban is eljátssza ezt a Fidesz. Az ülés időpontját mindenkivel külön-külön egyezteti az iroda, az ülés előtt 2 órával még visszajelzik, hogy jönnek, azután nem jelenik meg egy se az 5 fideszesből. Botrányos!”
 • 16. dondongó 2013. május 08. 08:01
  „Olvastam a napokban egy portálon, hogy valamelyik szegedi városrészben kakas pörkölt fesztivált rendeztek, 300 kiló kakashusikát a mórahalmi polgi és a kormánymegbízott ´adott´, vélhetően nem a saját zsebükből.
  Nem rossz ötlet körbe etetni a várost párszor a választásokig és lehet, hogy megvan a győzelem. Csak akkor kár ekézni a szocikat, ha ők etetnek...:-)”
 • 15. buhamama 2013. május 08. 07:52
  „Fidesz menjen a jó <moderálva>.”
 • 14. achilleus 2013. május 08. 07:37
  „"Ménesi Imre és Révész Mihály, önkormányzati képviselők sajtóközleménye"
  - eddig abban a meggyőződésben voltam, hogy Szegeden a Fidesz áll meglehetősen gyenge lábakon. Ez a sajtóközleménynek nevezett valami, amelynek a konkrét kérdéshez semmi köze nincs, arról győz meg, hogy a városi mszp sem áll a helyzet magaslatán, ami a személyi kvalitásokat illeti. Ilyen "sajtóközlemények" országos szinten leginkább Török Zsolt klaviatúráját hagyják el. Lemérhető a párt országos népszerűségén, hogy mekkora sikert aratva. Speciel most spiler kommenttársnak adok igazat: ILYEN politikusok nélkül - és most nem erről a két személyről van csak szó - tényleg szebb világ köszöntene ránk.”
 • 13. Bendegúz007 2013. május 08. 06:50
  „Ebben a ciklusban Szeged pont a fidesz miatt lett rossz helyzetben.”
 • 12. spiler 2013. május 08. 06:34
  „na ha ez igy lenne AKKOR NEM LENNE POLITIKUS!!! DE SZÉPÜ VILÁG KÖSZÖNTENE RÁNK!!!!!!!!!”
 • 11. X_Y 2013. május 08. 05:58
  „6. kipkop 2013.05.07. 15:08

  Az "alantas" jelző rátok fideszesekre jellemző. Magasról tojtok a "zemberekre" meg az országra és csak a saját meg az "narancselvtársaitok" zsebét tömitek ki az ellopott pénzből. Sima köztörvényes zsebtolvajok vagytok, tovarisok..”
 • 10. atomboy 2013. május 07. 21:49
  „Bagoly mondja verebnek...”
 • 9. pachakuti 2013. május 07. 21:03
  „A legrosszabb, ami a képviselőtestületnek köszönhető, hogy nagyon sok tisztességes és jóakaratú, de a politikában járatlan szegedi és megyei polgár a csak nagyon mérsékelten tisztelhető KFCS-n keresztül ítéli meg a Jobbikot. Elképzelhető, hogy a fideszes képviselőink nem csak saját önös érdekeik elérése érdekében de egyúttal az általuk szélsőjobbként emlegetett párt lejáratására és gyengítésére is tudatosan használják.
  A Jobbik nem egyenlő KFCS-vel!
  Valaki szólhatna már Vonának!”
 • 8. _csutak_ 2013. május 07. 18:04
  „Pont az beszél aki kifakadt a Tápéra költöztetendő gyermekek ellen?
  Nem szégyelli magát?
  Juhász úr be tudna számolni a köz előtt ő mit tett effektíve a város és körzete lakosságáért?”
 • 7. macs 2013. május 07. 15:14
  „A közgyűlési közvetítéseket elnézve bennem is megfogalmazódott a kérdés, hol vannak azok, akik képesek a köz érdekében cselekedni? :-(”
 • 6. kipkop 2013. május 07. 15:08
  „Nagyon sérti a szocialista képviselőket, hogy nem ömlik úgy a markukba a pénz, mint az előző baloldali városvezetés idején. Tudomásul kellene nekik venni, hogy most nem náluk van a döntés, de látszik, hogy megtalálják az "alantas" módot.”
 • 5. Elendur 2013. május 07. 14:05
  „majd egy éve:

  http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/beszedes_adatsor_hianyzo_szegedi_onkormanyzati_kepviselok/2283962/”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bordányira írták át ByeAlex dalát

Bordányira fordította le Mészáros Tamás és Börcsök Bea ByeAlex Kedvesem című dalát. Tovább olvasom