Délmagyar logó

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 4°C Még több cikk.

Karácsonyi retrotroli

Szeged - AdvenTroli néven rója a köröket a szegedi Körtöltés utca és az újszegedi gyermekkórház között december 6-a és 26-a között a 9-153-as pályaszámú ZIU-9-es, szovjet gyártmányú retrotroli az 5-ös vonalon. Ez volt Szeged első trolibuszvonala.
– Az AdvenTrolival először tavaly találkozhattak az utazók. Örömmel fogadták, szívesen szálltak fel rá, ezért is döntöttünk úgy, hogy idén az adventi időszakban újra forgalomba állítjuk. Jelenleg is több hazai és külföldi városban működik ünnepi díszbe öltöztetett trolibusz és villamos. Az ünnepi hangulathoz igyekeztünk mi is hozzájárulni a közlekedtetésével. A trolibusz külseje ünnepi matricát kapott, míg a belső térben LED fények, fenyőgirland és díszek teszik ünnepivé a hangulatot – tájékoztatta lapunkat a Szegedi Közlekedési Társaság sajtóosztálya.

Karácsonyi retrotroli az 5-ös vonalon. Fotó: Kuklis István (Galéria)
A szegedieket valóban elvarázsolja a ZIU-9-es, a megállókban – ha két troli gördül be egymás után – szívesebben szállnak fel az ünnepi járatra pár megálló erejéig.

– A nosztalgia-trolibusz társaival, a 813-as pályaszámú FVV típusú villamossal és a 505-ös pályaszámú Ikarus 280T típusú trolibusszal minden évben május és szeptember között vasárnap és ünnepnap közlekedik, mosolyt csalva a város lakói és a városunkba látogató turisták arcára. A nosztalgiajáratok ezen kívül forgalomba állnak különleges alkalmakkor, de különjáratként is megrendelhetők – közölte a Szegedi Közlekedési Kft.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már javítják a csodaszarvas farát

Kedd este készítette olvasónk a hozzánk elküldött fotót, amin jól látszik, hogy a Dugonics téri csodaszarvas farán nem világítanak az égők. Szóltunk az illetékeseknek, javítják. Tovább olvasom