Délmagyar logó

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 10°C | 20°C Még több cikk.

Kerekes székeket adományozott a Lions

Szeged - A Szeged Első Lions Klub célkitűzései között elsősorban a beteg gyermekek, idősek, vakok és mozgássérültek támogatása szerepel – közölte Németh István past kormányzó és Háló Pál, a klub elnöke.
Régi a kapcsolatuk a Szegedi Mozgássérültek Alternatív Egyesületével, amelynek pénteken négy kerekes széket adományoztak karácsony alkalmából. Korábban is támogatták már a Veresács utcai székhelyű egyesületet; legutóbb jótékonysági koncertjük bevételéből egymillió forintot adományoztak munkájuk megkönnyítésére.

– Az eszközökre elengedhetetlen szükségük van, hogy az egyesülethez tartozók mozgását segítsék, életüket megkönnyítsék. A németországi Johannita Segítő Szolgálattal vállvetve úgy döntöttünk, hogy igyekszünk segíteni. A következő hónapokban még húsz darab kerekes széket adunk át. Egy kerekes szék körülbelül 250 ezer forint értékű, de elektromos meghajtású, nagy értékű eszközöket is adományozunk majd – mondta Németh István.

Fekete Albertné vette át az egymillió forint értékű adományt. Fotó: Karnok Csaba
Fekete Albertné vette át az egymillió forint értékű adományt.
Fotó: Karnok Csaba

Az ajándékokat Fekete Albertné, az egyesület elnöke vette át, és elmondta, hogy az új kerekes székeknek nagy hasznát veszik majd gyermekek szállításakor a Fogyatékos Gyermekek Nappali Intézeténél.

Olvasóink írták

 • 3. macs 2012. december 23. 17:41
  „balihoho,
  bocs a megjegyzésért, de nem egy cégről van szó, hanem egy karitatív szervezetről . Bővebben itt olvashatsz róluk:
  http://www.lions.hu/index.php/a-nemzetkoezi-lions-mozgalom”
 • 2. balihoho 2012. december 23. 16:21
  „Na ez egy nagy ellentmondás! Hogy van az, hogy ez a cég, támogatja a rászorulókat, a kormány pedig dobálja, löki ki őket az ellátó rendszerből, mondván, hogy munkaképesek! Ja és el ne felejtsük, az elektromos kis járművekért, az OEP négyszáz négyszázötvenezret is fizet, míg a rászorulónak alig kell fizetnie. Viszont vizsgálódnak, mert van aki rövid használat után eladja az elektromos járgányát. Az apró hirdetésekben tucatjával hirdetnek ilyeneket.”
 • 1. KamuNeni 2012. december 23. 09:31
  „Szep gesztus, de ha 250 ezret fizettek darabjaert akkor duplan tul; van fizetve. Azert ugyanis mar elektromosat is lehet venni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ünnepi dzsesszkoncert az IH-ban

Szegedi dzsesszénekesnő ad ünnepi koncertet karácsony után az IH Rendezvényközpontban. Hajdu Klára vendége párja, Szolnoki Péter lesz. Tovább olvasom