Délmagyar logó

2017. 01. 23. hétfő - Zelma, Rajmund -8°C | 4°C Még több cikk.

Két bőrönd cigaretta lapult a csomagtérben

Két bőrönd cigaretta lapult a csomagtérben
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei 1000 doboz adózatlan cigarettát találtak egy szerb autóbusz utasánál Röszkén. A dohányterméket lefoglalták, az ügyben büntetőeljárást indítottak.
A pénzügyőrök egy szerb autóbuszt ellenőriztek a röszkei határkirendeltségen. A busz sofőrje, valamint az utasok úgy nyilatkoztak, hogy bejelenteni való árut nem visznek magukkal.
 
A pénzügyőrök a nyilatkozatokat elfogadták, azonban a csomagok szúrópróbaszerű vizsgálata mellett döntöttek. A  csomagtérben található bőröndök, utazótáskák közül kiválasztottak egyet. Mikor kinyitották meglepődve tapasztalták, hogy néhány ruhadarabbal letakarva kizárólag cigarettával tömték tele a csomagot.
A tételes vizsgálat további eredményhez vezetett, hiszen még egy cigarettával „kibélelt" bőrönd került elő a csomagtérből.
 
Az autóbusz egyik szerb utasa az előkerült, összesen 1.000 doboz macedon adójegyes, Chesterfield márkájú dohányterméket magáénak vallotta. Az eljárás során elmondta, hogy  150 euróért kellett volna Bécsbe, egy megadott helyre szállítania a cigarettát.
 
A pénzügyőrök a 1,5 millió forint értékű cigarettaszállítmányt lefoglalták, a szerb férfi ellen költségvetési csalás miatt a NAV pénzügyi nyomozói eljárást indítottak. 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújul az Alabárdos

Megújul az Alabárdos
Új tulajdonosok működtetik az Alabárdos éttermet, a Gellért és Fiai Kft., valamint Radnóti Ramon. Tovább olvasom