Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Kigolyózták egymást a nyugdíjasok

Szeged - Nyugdíjas sportnapot tartottak a hétvégén a szegedi Bonifert Domonkos Általános Iskolában. A rendezvényen pétanque golyós játék csapatbajnokságot rendeztek.
– A Mentő Dolgozók Nyugdíjas Egyesületének az ötlete volt a sportnap, a város Idősügyi Tanácsa által szervezetbe foglalt nyugdíjasklubok, a Senior Center örömmel állt a kezdeményezés mellé. Már a szeptember eleji halfesztiválon bemutattuk a pétanque-ot, a mostani első alkalommal megrendezett csapatbajnokságra 14 klub nevezett – mondta Boros Gyula. A szegedi önkormányzat idősügyi referensének éppen csak szusszanni volt ideje, csapattársai már várták a dobókörnél. Szombaton a Bonifert Domonkos Általános Iskolában a nyugdíjas mentő dolgozók és a Senior Center tartott családi sportnapot.

A tornacsarnok egyik oldalán a hurka-kolbász mellett az egyesület nőtagjai által készített süteményeket lehetett megkóstolni. A két hatalmas bográcsot pedig Horváth Ferenc, a Mentő Dolgozók Nyugdíjas Egyesületének elnöke forgatta. Megtudtuk, a vegyes csülökpörköltnek egyetlen titka van, szívvel kell főzni.

– Nem elég, hogy a legfinomabb húsokat vesszük, kell bele a jó makói hagyma és a szegedi paprika – mondta a szakács. A tartalmas pörkölt mellett a gyerekeknek és a kényes gyomrúaknak alföldi gulyás is készült csirkehússal. A megvásárolt ételekből befolyt összeget az idős nyugdíjasok megsegítésére ajánlották fel.

Sportos izgalomban tartotta a francia golyós játék a nyugdíjasokat. A szerző felvétele
Sportos izgalomban tartotta a francia golyós játék a nyugdíjasokat.
A szerző felvétele

A csarnok másik oldalában négyfős csapatokban 80 nyugdíjas dobálta a fémgolyót az első pétanque csapatbajnokságon. Boros Gyula elmondta, azt tervezik, hogy a jövőben francia, olasz, spanyol nyugdíjasokat hívnak meg Szegedre egy nemzetközi pétanque-versenyre. – Szegeden három helyszínen, a Szent István és a Roosevelt téren, valamint a tarjáni víztoronynál lehet gyakorolni a francia eredetű golyós játékot. Október 5-én, szombaton pedig a Kálvária téren tartunk bemutatkozó mérkőzést – tájékoztatott Boros Gyula.

„Majd én szedem össze a golyóitokat?" – hallatszott a pályák felől az egyik játszma végén. A petőfitelepi Jóbarátság Nyugdíjas Közhasznú Egyesület tagjai most először próbálkoztak a pétanque-kal. – Mi is csak most tanuljuk. Nem gondoltuk, hogy ilyen jó lesz. Kellemes időtöltés. Tervezzük, hogy mi is veszünk majd egy szettet. Bár a golyók nem olcsók, de csak egyszer kell megvenni – magyarázta Csiszár Ferencné, az egyesület elnöke.
A szombati pétanque-versenyt a Jóbarátság Nyugdíjas Közhasznú Egyesület harmadik csapata nyerte. Második lett a Rókusi Nyugdíjas Klub, a harmadik helyen pedig a Szegedi Felsővárosi Virágzó Nefelejcs Nyugdíjas Klub második csapata végzett.

Olvasóink írták

  • 1. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2013. szeptember 30. 07:51
    „Feri volt a szponzor?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Márton meglátogatta Danit, akit elgázolt

Meglátogatta a traumatológiai klinikán a 15 éves Fábián Dánielt az a férfi, aki Alfa Romeójával még szeptember 12-én elgázolta a fiút. Tovább olvasom