Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 15°C Még több cikk.

Kitüntették a ruzsai Bánfi doktort

Ruzsa - Csongrád Megye Egészségügyéért Díjat vett át Bánfi György ruzsai háziorvos.
A szolnoki születésű szakember a szentesi kórház és Csanytelek után, 1969 januárjában került körzeti orvosnak a faluba. Jelenleg is praktizál: védőnő feleségével és belgyógyász, háziorvos és foglalkozás-egészségügyi szakorvos fiával együtt dolgozik. Bekapcsolódott a község közéletébe is: 1994-től alpolgármesterként részese volt jelentős beruházások, fejlesztések megvalósításának, a lakossági ellátások szervezésének.

– Rengeteget dolgozik, nem emlékszem, hogy valaha is szabadságra ment volna. Hozzá éjjel-nappal becsöngethetett a beteg, amikor még nem létezett központi ügyelet – jellemezte Bánfi doktort a falu első polgára, Sánta Gizella.

Jelenleg is praktizál: védőnő feleségével és belgyógyász, háziorvos és foglalkozás-egészségügyi szakorvos fiával együtt dolgozik. Fotó:DM/DV
Bánfi György jelenleg is praktizál: védőnő feleségével és belgyógyász, háziorvos és foglalkozás-egészségügyi szakorvos fiával együtt dolgozik. Fotó:DM/DV

Mi tartja a pályán és több mint négy évtizede Ruzsán a most 74 esztendős orvost? – A háziorvos ne költözzön! A kötelességtudat marasztalt elsősorban. Kezdetben egyetlen körzetet alkotott a falu: három és fél ezer ember 86 négyzetkilométernyi területen – idézi fel emlékeit. – Minden hónapra jutott egy permetlét ivott öngyilkos, volt, akivel akkor találkoztam először és utoljára. Később kaptam kollégát, akivel feleztük a körzetet, majd gyerekorvos is érkezett. A rendelés mostanság nem a betegekkel, hanem a mérhetetlen adminisztrációval telik. Amúgy jól vagyok, levezetésként kiadós kerékpározással zárom a napot.

Kitüntetések a megyeházán

Bánfi György ruzsai háziorvos és Tomcsik Tibor, a szentesi Dr. Bugyi István Kórház traumatológus főorvosa kapta idén a Csongrád Megye Egészségügyéért Díjat. Magyar Anna, a megyei közgyűlés elnöke nemcsak ezeket az elismeréseket, hanem a Csongrád Megye Közigazgatásáért Díjat is átadta – ezt Szántó Mária mórahalmi és Sztantics Csaba szentesi jegyző kapta. A megyei önkormányzat hivatalának két munkatársa, Szemerédi Ferencné és Mike Csaba pedig munkájáért oklevelet és jutalmat vehetett át Kovalcsik Andrea főjegyzőtől.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hemmert János a dobogón

Harmadik helyen végzett az országúti időfutam-bajnokságon Hemmert János, a Team Prolog szegedi… Tovább olvasom