Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 23°C Még több cikk.

Pergolesi-bábopera Szegeden

Szeged - A Barboncás Egyesület és a Zenergia Egyesület a Kövér Béla Bábszínházzal együttműködve vasárnap este 19 órától tartja Pergolesi Livietta e Tracollo – opera félárnyékban című, felnőtteknek szóló produkciójának bemutatóját.
A kétrészes intermezzót V. Fülöp felesége, Elisabetta Farnese spanyol királynő születésnapja alkalmából mutatták be az Adriano in Siria című opera felvonásai között. Az események Tracollo ügyetlen mesterkedései körül forognak, aki hasztalanul próbálja félrevezetni Liviettát: az ifjú mindig álruhában jelenik meg, amit a lány időben észrevesz, és leleplez.

Jóllehet a jelenetekből nem következne szükségszerűen, mégsem teljesen váratlan fordulat, hogy a darab végén a fiatalok örök szerelmet esküsznek egymásnak. Livietta szerepét Dulics Tímea, Tracollót Cseh Antal énekli. A közreműködő zenészek: Fazekas-Keszera Ágnes (brácsa), Greksa Márta (hegedű), Szabó Dóra (cselló), Szvetnyik Margit (hegedű) és Rákai András (csembaló). A díszlet Kiss Attila Etele, a jelmez Szűcs Eszter Anita és Német Ilona munkája. A bábosok: Nikodémusz Hajnalka és Balasi Jolán. A produkciót Kiss Ágnes rendezte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Valahol Európában: gyerekszereplőket várnak

Az ország legjobb színészeivel állhatnak színpadra azok a gyerekek, akiket beválogatnak a szabadtéri játékok Valahol Európában-produkciójának szereplői, statisztái közé. Tovább olvasom