Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Rekordrétes és bornap

Mórahalom - 10 napon át tart jövő péntektől a VII. Homokháti Sokadalom Mórahalmon. Asztalra kerülnek a térség borai és a város híres rétesei, koncertekkel, konferenciával, tűzijátékkal várják a látogatókat.
– A közösség ünnepe a Homokháti Sokadalom: megmutathatjuk magunknak és vendégeinknek, mit értünk el az elmúlt időszakban, mit tettünk a nagy, közös kosárba – fogalmaz Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere.

10 napon át tart jövő péntektől a VII. Homokháti Sokadalom Mórahalmon. Az alaphangot a fúvósok adják meg, néptáncosok és mazsorettek segítségével. A Mórahalmi Vadásztársaság gulyáslevessel vendégeli meg a fesztivál látogatóit, este pedig a Crystal együttes koncertezik. Szombaton aratóünnepet rendeznek, misével, bállal. Másnap a boroké a főszerep: a Homokhátság gyöngyszemei kerülnek a poharakba. Nemzetközi konferenciasorozat kezdődik a testvérvárosok részvételével a szegénységről és társadalmi kirekesztettségről. – Nagyon aktuális ez a kérdés. Hozzá kell szoknunk, hogy vannak olyanok, akik komoly támogatást igényelnek a közösségtől – indokol-ja a témaválasztást Nógrádi Zoltán.

Néptáncosok is bemutatkoznak a sokadalomban. Fotó: DM/DV

Néptáncosok is bemutatkoznak a sokadalomban.
Fotó: DM/DV


Csütörtökön nemzetközi megyejáró fesztivált rendeznek Mórahalmon, pénteken pedig a lakodalmas zenekaroké és az I. Dél-alföldi Rétesfesztiválé a terep. Rétes utca nyílik, kóstolásra és vásárlásra is lesz lehetőség. – A mórahalmi rétes különleges, bizonyítja ezt a rengeteg előkelő helyezés, amellyel a gasztronómiai fesztiválokon szerepel – fogalmazott a polgármester, hozzátéve: a város pályázik egy rétessütő műhely kialakítására is. A sokadalom egyik látványossága az óriásrétes lesz: július 4-én, vasárnap Guinness-rekord-kísérletnek lehetnek tanúi a homokhátiak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyugalom szigete a falu strandja

Ásotthalom - Évi hárommilliós vesztesége ellenére sem mond le strandjáról Ásotthalom. A két medence… Tovább olvasom