Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 16°C | 25°C Még több cikk.

Szegedi orvoshallgatók gyűjtenek az onkológiai osztálynak

Szeged - A szegedi gyermekklinika daganatos és leukémiás betegei számára szerveznek jótékonysági estet az orvoskar hallgatói. A bevételből infúziós pumpát szeretnének adományozni az onkológiai osztálynak, ugyanis mindössze egy jut a több tucat gyerekre.
Szegedi orvostanhallgatók, fogorvostan-hallgatók és gyógyszerészhallgatók egy csoportja szervez jótékonysági estet, amelyből a gyermekklinika onkológiai osztályát támogatnák. Egy infúziós pumpára gyűjtenek, tapasztalataik szerint ugyanis nagy szükség lenne a drága műszerre.

– Tanulmányaink, egyetemi gyakorlataink során tapasztaltuk, hogy a kórházakban, laborokban olyan műszerhiánnyal küzdenek, amely hátráltatja a betegek gyógyulását – beszélt a kezdeményezés létrejöttének hátteréről Zakariás Anita főszervező. – A gyermekklinika onkológiai osztályán például egyetlen infúziós pumpa van, miközben ezzel adagolható legpontosabban a kemoterápiás készítmény, amely a leukémia leghasznosabb kezelőszere. Ezért úgy határoztunk, elsőként erre gyűjtünk.

A Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi, Fogorvostudományi és Gyógyszerésztudományi Karának Hallgatói Önkormányzata, valamint a Rotaract Club Szeged és a Szent-Györgyi Albert Hallgatói Egyesület együttműködésével február 18-án rendezik meg a Lotta jótékonysági estet, amelyet számos neves előadóművész, énekes támogat térítésmentes fellépésével. Itt lesz többek között Király Viktor, Takács Nicolas, Pintér Tibor és Altorjay Tamás, de a programban szerepel opera, népzene és versenytánc is. A házigazda Beszeda Gábor lesz.

Az esten összegyűlt és a támogatók által felajánlott összeget a Szegedi Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermek Egészségügyi Központ Alapítványának javára ajánlják fel a szervezők. Egy jó minőségű infúziós pumpa ára közel 800 ezer forint – ezt az összeget mindenképpen szeretnék összegyűjteni. Ha ennél több lesz a bevétel, a maradékot a hátrányos helyzetű családoknak szeretnék felajánlani.

Az 1500 forintos belépők, illetve a 2000 és 2500 forintos pártoló jegyek a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának Hallgatói Önkormányzati irodáján (Apáthy I. u. 4.) és a Szegedi IH Rendezvényközpontban kaphatók. A rendezvényt átutalással is lehet támogatni: a Rotaract Club Szeged külön erre a célra nyitott bankszámlájának száma: 10700062-26439602-51100005.

Olvasóink írták

  • 2. ossian33 2012. február 14. 15:45
    „"...tapasztaltuk, hogy a kórházakban, laborokban olyan műszerhiánnyal küzdenek, amely hátráltatja a betegek gyógyulását..."

    Van egyáltalán szükség új klinika építésére? Hisz a meglévőket sem tudják fenntartani, megfelelően működtetni.”
  • 1. medikus 2012. február 13. 15:50
    „Éljen, éljen!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Véradás Mórahalmon

Véradó napot rendeznek február 21-én, kedden 9 és 15 óra között az Aranyszöm Rendezvényház nagytermében. Kérik a véradásra jelentkezőket, hogy személyi igazolványukat, taj- és lakcímkártyájukat hozzák magukkal. Tovább olvasom