Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Szögedi sörteszt I.: erre bezzeg van pénz!

Szeged - Elege van a magyar gyártású külföldi sörökből? Unja a megszokott hazai márkákat? Kóstoljon helyi ászokat!
Biztosan sokan gondolják azt, hogy sört inni nem munka, bár ha velünk tartottak volna első szegedi sörmustránkra, alighanem más lenne a véleményük. A legmegfelelőbb időben, a tűző napon teszteltünk néhány eddig sosem látott szegedi sört, és bizton állíthatjuk: férfimunka volt. Ezek az italok általában a füstös belvárosi kocsmák mélyén várnak áldozatukra, de mi felhoztuk őket a felszínre.

Szögedi Sörlimonádé - Fiatalos városi ital, ifjúsági neonsör - 1,4% alkohol

Már a színe láttán halk moraj futott végig a zsűrin. Árnyalatai leginkább az olaszrizling fröccsre emlékeztetnek. Abban az többi palack láttán egyetértünk, hogy félő, hogy ez lesz a legjobb mind közül.

A gyerekpezsgő tiniváltozata, ifjúsági neonsör - hallatszik a hátsó sorokból, mikor az ízekre térünk. Kellemesen citromos aromája jobb híján jólesik az extrém UV-sugárzásban. Jéggé hűtve fogyasztandó és talán fogyasztható is. A limonádénál rosszabb, a kalcium pezsgőtablettánál jobb. Nagy hőségben jól jöhet. Alkohol végül is van benne. Címkéje inkább gyermekcsalogató, sörös palackra kicsit kevés. Látszik rajta, hogy elkészítését nem előzték meg hosszú viták az irodában. Kékje egy Trabanton jól mutatna.

Értékelésünk:

5/3


Szögedi sör - Egy klasszikus?

Illata nem megszokott energiával tör föl a palackból, inkább, egy súlyos böfögésként párolog elő. Savanyú cukorkára hajaz. Habja gyorsan öregszik, másodpercek alatt elterül a felszínen. Elsőre kellemes meglepetés: semmilyen íze nincs, rosszabbra számítottunk. Enyhén frissítő, íztelen folyadék, majd enyhe rothadás íz, a vége pedig kellemesen kesernyés. Míg isszuk, ne szagoljuk! Amúgy sem arra való. A nem kevésbé fantáziaszegény palackot különféle diplomák pecsétjei díszítik. Közben a sörlimonádénak nemhogy diploma, de érettségi se jutott. Igazságot a sörlimonádénak!

- Ezt most már le kellene öblíteni valamivel - mondja az utolsó korty után az egyik zsűritag. Teljes kudarc. Címkéje Borsodi-utánérzés, de hiába közelít a külső, a belső értékek terén, a Szögedi Sör messze alulmarad. Talán mínusz 10 fokon el lehet úgy fogyasztani, hogy benn is maradjon.

Értékelés:

5/2


Szögedi Ászok - Erős kezdés után közepes ízek

Agresszív sziszegéssel nyílik a Szögedi Ászok optimistán másfél literes palackja. Habja fiatalos dinamikával tör a pohár szája felé. Illata - tesztünkben először - sörre hasonlít. Íztelensége jólesik. Keserű utóíze hosszan tart, mint egy böjti nap. Akad olyan is, aki csettint a nyelvével, de messze még a vége. Hol örömtelien, hol bosszantóan semmilyen. Mindenki érzi, hogy van benne valami, csak valaki spórolt azzal a valamivel. Címkéje szenvedélyes pirossal és arannyal csalogat. Korrekt munka, de kicsit ezt is elnagyolták. Botka, sörcímkére pénzt!!!! Az előzőeknél jobb sör, de haza nem vinnénk ezt sem.

Értékelés:

5/3.5

Red Devil - "Ír típusú vörös sör"

Az ördögi vigyor és a valamiféle gyémántdiploma jele azonnal reményt kelt, mikor nekigyürkőzünk a következő palacknak. Nagyon kellene már egy jó sör a társaságnak. Illata, mintha barna cukros bödönbe szagolnánk. Színe mint az állott kóláé. Nem túl meggyőző tehát a látvány, de az ízében van valami csípős, ami kiváló elegyet képez a magyar keserűséggel. Középszerű bak sörre emlékeztet. Ír és magyar jó barát, csak itt nem történik meg a csoda. A hűtőszekrény ajtajában végül is elfér egy palackkal, ha vendégek jönnének.

Értékelés:

5/3.8


Szögedi Nyári Boszorkány - Melegen is a befutó

Kackiás keblű, zoknis képregényboszorkány csábít a barna sörkülönlegesség címkéjén. Markáns illat. Nagyon is vállalható sör, megállja a helyét. Igaz, felmelegedett kissé, mire felbontottuk. Nagy kár, ezzel kellett volna kezdeni. 5,6 százalékos alkoholtartalmával vigyázzunk az éjszakába nyúló bulikban: reggel ismeretlenekkel egy ágyban vagy fogdában is ébredhetünk. A magyar mezőnnyel abszolút versenyben van, jelen kínálatból pedig a legelfogadhatóbb. Ajaktapasztó, mosolyfakasztó.

Értékelés:

5/4.2

Olvasóink írták

81 hozzászólás
 • 81. Hamilcar 2009. július 02. 22:11
  „Azt hiszem egy magára valamit is adó magyar újságnak (és online verziójának) vigyáznia kellene arra, hogy ha valamiről kritikát írat, akkor olyanokkal tegye, akik értenek is hozzá. Persze mai celeb világunkban erre egyre kevesebb figyelmet szentelnek, de jó lenne már ezen változtatni.
  Lehet például otromba kritikát írni a vörös sörükről (ami szerintem egyébként kitűnő) de mellékesen megkérdezném, hogy Magyarországon melyik másik sörfőzde készít vörös sört? Ja, egy sem. Jogos-e a olyankor egy kis, magyar főzdét lebarmolni, amelyik tesz is azért, ami tőlünk nyugatabbra természetes, hogy egy főzdének legyen termékválasztéka, amikor pl. a Borsodi sör esetében a gyár a "zászlóshajójából" a gyár nevét viselő sörből csak egy féle terméket állít elő?
  Én sem élek Szeged közelében, de éppen most hozattam egy barátommal több mint 10 litert a sörökből. Talán elmondhatom magamról, hogy valamennyire értek a sörökhöz. A szögedi sörök kitűnőek. Viszont, hogy ne érjen az a kritika,hogy a közízlésnek is meg kell felelnie egy sörnek. Gyakran szoktuk a barátaimmal ("a nép hangjaival") focizás után szögedi söröket inni. Csak dicsérő szót hallottam eddig.”
 • 80. Kubuli 2009. július 02. 17:22
  „Nagy megdöbbenéssel hallottam erről a cikkről! Évek óta lelkes rajongója vagyok a Szögedi söröknek! Az egy dolog, hogy a cikk írója, a teszt résztvevői semmit nem tudnak a sörökről, de legalább ne dicsekednének vele! A Szögedi Ászok az egyik kedvenc világos söröm, a Szögedi Sör is kellemes szomjoltó. A Red Devil a vörös sörök között számomra az etalon. Azt hiszem ez mindent elmond róla! A Boszi, akár a nyári, akár az erősebb téli változatban pedig igazi különlegesség! Éppen tegnap gurítottam le egy üveggel a nyári változatból. Csak úgy itatja magát! Testes, erős, de a közepesen magas alkohol tartalmával még nyáron is jól csúszik. A Sörlimonádét természetesen nem úgy kell inni, mint egy "normál" sört! Az egy különleges kevert ital, nagyszerű szomjoltó, egy kis finom söröcskével megbolondított üdítő.
  Gyöngyösi lévén ritkán jutok hozzá a Sörfőzde söreihez, de ha sikerül igyekszem feltankolni belőlük minél hosszabb időre! Ez persze nehéz, mert az átlag bolti sörökhöz képest ezek sokkal jobban, gyorsabban csúsznak! Nagyon sok barátommal, kollegámmal is megkóstoltattam a Szögedi söröket. Azóta alig várják, hogy újra hozatni tudjak nekik belőle...! Legutóbb egészen konkrétan 102 litert vásároltunk öten, de nagyon hamar beláttuk, hogy túl keveset vettünk!
  Elképzelhető, hogy ez a cikk néhány idióta rosszindulatú tréfája volt, vagy valamelyik konkurens cég által megvásárolt negatív hírverés!
  A Kubuli név Tóth Róbertet takarja Gyöngyösről! A véleményemet bárhol, bármikor, bárkivel szemben vállalom a Szögedi sörökkel kapcsolatban!!!
  Üdv´ minden sörbarátnak! Robi”
 • 79. HorváthImreJózsef 2009. június 04. 21:24
  „Ma olvastam az írást a Szögedi Sörfőzdében. A tulajdonos Család régi jó barátom, így érthetően rosszul éreztem magam ahogy fogytak a sorok. Keserűen mondták, hogy az újság, még finomított változat. Haza érve végig olvastam a netes cikket és a hozzászólásokat. Abba amit útközben megfogalmaztam magamban bele sem fogok. Mások kifejtették már szinte az összes vázlatpontot.
  Tény, hogy nem tudom megkülönböztetni a legjobb söröket a kevésbé jobbaktól. Mert nem vagyok ínyenc? Hm nem tudom... Nincs olyan termék fajtája a világnak, mely területén kijelenthetném, hogy NA EZ a legjobb! Viszont minden termékfajtában van olyan amit nem szeretek. Van műszaki cikkben, autóban, kajában, édességben, szeszesitalban, borban, sörben. Viszont nem ócsárolok, mert tudom ez az én véleményem. Az aki laikusként kimeri jelenteni, hogy én sörivó mágus vagyok és bizony ez a legjobb sör a világon, ez meg ez pedig rossz, és elfelejti mellé tenni nagy betűkkel, felkiáltó jellel, hogy ,,SZERINTEM!!!", annak a személyiségéről megvan a véleményem (és nem a cikk írójára gondolok). Persze ez is csak az én véleményem. Mint ahogy az is amit az olyan emberekről gondolok, akik ilyen, olyan oknál fogva egy megyei napilapban a székhelyük városában működő vállalkozás termékeit elkezdik kritizálni. Természetesen jelen esetben elfogult vagyok, mert a világ legjobb söre is csábíthatna az asztalon, ha mellette egy Szögedi sör. Bizony a lelkemhez közel áll, és sokkal jobban esik, mint a világ legjobb söre. Továbbá, ismerem a Család törekvéseit, harcait, keserűségét, csalódását, és boldog pillanatait. Tudom milyen áldozatokat hoztak, küzdöttek a törvény változásokkor, az igazságtalanságokkal szemben, a külföldről beáramló, olcsó, neve nincs pancs sörökkel elárasztott piacon. Láttam ahogy az esetleges nyereség nem Kanári szigetekre, kacsalábon forgó palotára, luxusra ment el, hanem apránként fejlesztettek a főzdén, ami a ,,bírált" sört termeli. Hol egy tartály, hol egy új sör, hol egy hűtőkamra. No és a rengeteg költség ami a jövedéki, élelmiszeripari, és egyéb előírások megtartása miatti változtatásokba ment. Egy pillanatig sem arra törekedtek, hogy 50 forintos sört gyártsanak, mert a ,,magyar parasztnak" az is jó, hanem hogy a lehetőségekhez mérten minőséget állítsanak elő. Lehet nem hazaszeretetből, mindössze igényességből. Ami viszont társul azzal, hogy nem a zsebüket tömték más kárára, hanem becsülettel küzdöttek az életben maradásért. Összegezve nem érdekel a cikk írójának, vagy bárki másnak személy szerint ízlik-e a Szögedi sörfőzde söre. Nagyívbe le ............ Viszont megbánt, ha a sok szenny mellett, mégis becsülettel tevékenykedő emberek munkáját ennyire semmibe veszik. Semmi másért, csak azért, mert arra a fél oldalnyi területre épp aznap nem jutott valami vértől, szégyentől, mocsoktól fröcsögő mese.
  Nem szeretnék senkit megszólítani, mégis pár gondolatra reagálnék a fórumból is:
  - gond a pillepalack? Hm... Mi van akkor, ha a tulajdonosok éveken keresztül próbálták az üvegbe palackozást? Mi van akkor, ha horribilis összegeket fektettek a palackozó sorokba, az üzem átalakítására, hogy elférjenek a gépek? Mi van akkor, ha nem jött be és a Szögedi sör forgalma vissza esett, mert az azt kedvelők szívesebben látták pillében, és az egész befektetés tanuló pénz volt? Hm? Mi van ilyenkor? Vagy esetleg mi van akkor, ha igenis jelenleg is van üveges Szögedi sör? Nem tudom, de ha a cikk írója igazi újságíróként a témát nem egy unaloműző sörözgetés keretében tudja le, hanem részletesen körüljárva a témát, esetleg beszél forgalmazókkal, ne adj Isten a gyártóval, talán ezzel is bölcsebbek lennénk... SZERINTEM!
  - ,,amúgy szakmai körökben"??? hm.... Beszéljünk már nyíltan! Melyik ez a szakmai kör?
  - Az újságíró (véleményem szerint, és bárminemű szakmai okítást elfogadok) bármiről ír, elfogulatlan. Az olvasó kezébe adja a döntést. Amennyiben ír valamiről, azt teljes egészében körbe járja. Ha egy sörről ír, akkor nem csupán elmegy egy kocsmába inni. Gondolom ott kéne kezdeni, hogy elmegy a gyártóhoz és felvállalva, hogy az ,,önök söréről készülök cikket írni" megkísérel egyáltalán képet kapni arról hogy milyen munka folyik az üzemben, hogy és milyen söröket gyártanak. Elkéri esetleg az üzem továbbforgalmazóinak listáját. Elmegy a forgalmazó helyekre és megkérdezi mennyire fogy a sör, és mely társadalmi kör a piaca? Felkutat olyanokat akik isszák rendszeresen ezt a sört és olyanokat, akik nem szeretik! Valami hasonló után azt gondolom ír egy elfogulatlan, jó, rossz oldalt feltáró publikációt. Esetleg, ha egy kritikusról lenne szó (bár hangsúlyozom nincs ismeretem arról hogy működik ez újságíró szakmában), akkor személy szerint kiemelten elvárom a fentiekhez hasonló, teljes körű taglalást. De hangsúlyozom! Ezt én gondolom így!!!
  - Ha egy újságíró nem ért valamihez, akkor írja amit ,,gondol"? Teljen meg az oldal tök mindegy mivel? Nem értesz hozzá nem baj, csak írjál valamit, mert lapzárta van? Klasszul hangzik.... És közben tényleg... Talán ez is közre játszhat abban, hogy nem nagyon kedvelik a médiát az emberek? Egy médiában dolgozótól nem az az elsődleges elvárás, hogy a közvetítése független, elfogulatlan, minden részletet átfogó legyen?!
  - Nem Testvér! NEM lehet ,,elfogadni" egy újságíró szubjektív véleményét!!!! Ha a kocsmában a Malá Tamás azt mondja szar ez a sör, akkor azt mondom szíved joga! De amikor egy megyei napilapban mit tudom én milyen sok olvasó tudatába vándoroltatják elfogultan a véleményt, és tudom, hogy kiről írnak ismeretlenül rossz dolgot, eltaposva a minden napi munkájuk, és veszélyeztetve a megélhetésük, akkor duzzad bennem az igazságtalanság elleni láng. Mérges vagyok az ostobaság, a tiszteletlenség, és a büntetlenség miatt.
  - Azt gondolom, hogy nem a cikkírót kellene meghívni a gyárba!!! Ha cikket akar írni, akkor nyomja meg a csengőt a Fonógyári úton, kérjen elnézést a zavarásért, és mondja el, hogy Ő bizony most erről a főzdéről és a benne dolgozók munkájának eredményéről cikket fog írni. Nem tudja még abban mennyi lesz a pozitív, illetve negatív vélemény, mert ez a későbbi kutatás függvénye, de itt szeretne kezdeni. JÓ ez csak egy laikus véleménye, az enyém.

  Végezetül a cikk írójához: (elnézést a tegeződésért, a fotók alapján túl messze nem lehetünk korban)
  Bátyus! Szerettem volna több cikked is elolvasni. Sajnos nem találtam aláírást sehol (lehet az én hibám), így nem jártam sikerrel. Szeretnék bocsánatot kérni, ha fenti soraimban bárhol megsértettelek! Ez a cikk tudom nem a Te hibád! Mindenki állít maga elé bizonyos korlátokat, Te ennyit tudsz a törekvést becsülni kell. Inkább bírálandó az aki hagyta ezt megjelenni. Rá ne hallgass szerintem! Vagy nagyon figyelmetlen, ezáltal nincs tisztában a felelősséggel amit birtokol, vagy rendkívül éretlen a feladatra!
  Csak egyetlen kérdés: Látom a sörönkénti besorolásaid. Nos! Te Magad! A ,,Szögedi sörteszt" írásod egy ötös skálán hova sorolnád? Mindössze újságírói szempontból? Őszintén!
  Szerintem tényként szögezhetjük le, hogy az írásodból nem lesz Pulitzer díj. Láthatóan nem az alkotás motivál, inkább rombolni, szeretsz. Akkor mondok egy témát, és némi segítséget egy alkotó jellegű romboláshoz. Viszont figyelmeztetlek, hogy ebben a témában légy nagyon, nagyon óvatos!!!! Ha sztorit akarsz, akkor a multikban fellelhető, nevenincs sörök körül kezdj szaglászni! Mi van bennük, honnan jönnek, mennyiből, mennyiért? No és FŐ, hogy nézd meg adózás szempontjából mi a helyzet? Mondjuk ide azért szedd össze magad! Ide kevés lesz, ha veszel pár dobozzal és megiszod! Viszont, ha tényleg sikerül feltárni minden részletet úgy, hogy még van munkahelyed, és sikerül nyilvánosság elé tárnod a vizsgálatod eredményét, akkor szinte biztos vagyok benne, hogy be fognak kóstolni pár zsíros állással.

  Végezetül Hajrá S Család!!!!! Éééén BÜSZKE vagyok Rátok!!!”
 • 78. CID 2009. május 31. 23:13
  „most , miért kellet ide a kurucinfo mtamas ? Szerintem az olvasótábor, viszonylag kevés Szögedi Sört iszik ! :)”
 • 77. R. 2009. május 29. 22:16
  „A Délmagyar a legjobb! De csak ablaktisztításra!!! Ennyit rólatok...”
 • 76. Yetilovag 2009. május 29. 16:42
  „Bocsi fiúk! Pille palack vagy üveges sör, hát akkor el kell mondanom, hogy üvegesben is léteznek ezek a sörök, Lásd Fonógyári 9. Bemész ránézel Szilvire és megakad a szemed az üveges sörön. Próbáld ki az egy egészen más ÉRZÉS! Ja és még egy gondolat:

  HEGYET SZEGEDNEK!!!!!!!”
 • 75. kuvasz 2009. május 29. 16:13
  „traktor! valaki nem ad a szádnak?! ne téged, meg a haszonszőrű kakásokat zavarja már, ha valaki kiáll egy helyi termékért. természetes, hogy felbasz embereket egy ilyen cikk. tök mindegy miről van szó! mindazonáltal a szögedi bizony jó sör! a pillepalackot meg ha összegyűröd, akkor a szeméttelep is később telik meg, illetve több alapanyag fér el egy zsákban. a kispöcsök meg azt hitték, hogy a szögedi sör az kannásbor, mivel pet palackban van. ha az én kezem gyümölcsét (gy)aláznák, akkor már biztos nyomnám a kapucsengőt! fene a szátokat!”
 • 74. mtamás 2009. május 29. 15:16
  „........és megy is a kuruc.info-ra :)”
 • 73. mtamás 2009. május 29. 15:13
  „úgyvan! írják csak le a nevüket”
 • 72. NagySzilvia 2009. május 29. 15:01
  „63. Ahogy te fogalmazol, igen az átlagos paraszt magyar véleményéről van szó.
  Nem annak a 3 vagy 4 suhancnak a véleményére kellene adni.
  Még, hogy zsíringyen, na persze!!!
  A kérdés, hogy hányan zsűriztek és hol? A főzdében tuti nem, és az egészben ez a legbosszantóbb.Ez a hazugság.
  A sorok között nem nekünk kell olvasni, hanem annak aki ezt az egészet megszervezte.
  Az ilyen esetekben odaírják, hogy x-ből y-nak ez volt a véleménye. Nem csak az, hogy nekik. Ki az a nekik?”
 • 71. mtamás 2009. május 29. 12:37
  „mostmár nagyon óvatosan fogalmazok, mert lehet, hogy az előbbiekben kicsit indulatos voltam ( bár csak 1 csúnya szót használtam, mondjuk, ha a "ripacs" sem szalonképes akkor 2-t)
  a törölt hozzászólásaim lényege, hogy szerintem a cikk írói írásban is tehetségtelenek, a sörhöz nem értenek, ennek ellenére egy széles réteget elérő médiában publikálnak egy még "virágzó" magyar, sőt helyi vállalkozást lejárató írást.
  mindenkinek egészségére váljék a jó szögedi!”
 • 70. demeterkornel 2009. május 29. 12:18
  „Éppen tegnap nyertem a Rádió Pluszon egy rekesz Szögedi sör válogatást. Volt benne mindenfajta, ami ebben a cikkben is. Mivel eléggé értek a sörökhöz, és rengeteg országban, rengeteg sört kóstoltam már meg, ezért otthon minden fajtából felbontottam egyet, hogy megkóstoljam. Egyedül a citromossal nem voltam maradéktalanul megelégedve, de rosszank az sem volt mondható, tekintve, hogy sok neves sörrel ellentétben ebben nem volt mesterséges anyag!

  A többi sör mind remek, nagyon ízlettek. Nem tudom, mennyibe kerül, de ha elfogy, tuti, hogy visszamegyek a Fonógyárira, és veszek még.

  Az tulajdonképpen nem baj, hogy a cikk írói dillettánsak a témában, bár kérdés, hogy miért kell a hozzá nem értést a helyi legolvasottabb napilapban közszemlére tenni. Én sem vállaltam volna hozzá a nevemet. :)”
 • 69. Traktato 2009. május 29. 11:51
  „Barátom, el vagy tévedve. Semmi közöm a Délmagyarhoz. Meg a sörgyártáshoz se. Szerintem ha normális hangvételben beírod újra, amit kimoderáltak, valószínűleg maradni fog. Én nem azt írtam, hogy a cikkíróknak igazuk van abban, hogy ezek nem jó sörök. Nincs igazuk. De nem állították, hogy értenének hozzá. És asszem, ezeket a söröket nem a szakmának, hanem mezei fogyasztóknak akarják eladni. A cikkírók mezei laikus sörfogyasztók, vagyis nekik készül a sör. És nekik ez róla a véleményük. Kész, passz. El lehet fogadni, vagy udvariasan meg lehet őket hívni gyárlátogatásra, és kedvesen elmagyarázni nekik, hogy mi a helyzet a sörgyártásban, a sörpiacon, miben különbözik ez a sör attól, amit ők megszoktak, satöbbi, satöbbi. Ha a szegedi sörösök itt őrjöngenek a fórumon, azzal csak hülyét csinálnak magukból. Mondjuk Frittmann is hasonló, lesajnált helyzetben volt sokáig a minőségi soltvadkerti borával, és a sajtója később nagyon is sokat segített neki abban, hogy elismerjék, és abban is, hogy körülbelül árában tudja eladnia borait. Szerintem ezzel a cikkel el lehetne indulni valamerre a szegedi sörnek is. Persze csak ha a felek hajlandóak kicsit gondolkodni.”
 • 68. mtamás 2009. május 29. 11:18
  „hát igen, az iazság kezd fájni”
 • 67. mtamás 2009. május 29. 11:13
  „<moderálv off>”
 • 66. mtamás 2009. május 29. 11:11
  „<moderálva off>”
 • 65. mtamás 2009. május 29. 11:03
  „<moderálva>”
 • 64. mtamás 2009. május 29. 10:30
  „<moderálva>”
 • 63. Traktato 2009. május 29. 08:52
  „1. Ez nem egy profi sörbírálat. Nem is mutatja magát annak. Ha nem csak sört gyártani tudnátok, hanem olvasni is, akkor észrevennétek. Penig a sör helyes élvezetével ellentétben a szövegértelmezést tanítják az általános iskolában. Nem mintha bármi eredménye lenne. Paródia, irónia, ezek így mondanak még valamit?
  2. Mennyibe kerül negyed oldal reklám a Délmagyarban? Mert a szegedi sör most ezt kapta, zsíringyen, sörfeszt előtt.
  3. Amúgy szakmai körökben a szegedi sörnek tényleg jó híre van, de azt is mindig hozzáteszik, hogy nem felel meg a magyar tömegízlésnek. Ha ínyencsört gyárt az ember, akkor nem kell rinyálni, hogy a Dreherre szoktatott népnek nem ízlik. De ha már ínyencsör, akkor nem pille palackban kellene árulni.
  4. A cikkíróknak sem ízlett. Az olvasók szerint ezek hozzá nem értő nyikhajok. És akkor mi van? Nyilván nem adok egy hozzá nem értő nyikhaj véleményére, viszont ha eddig nem tudtam, hogy van szegedi sör, akkor most alaposan megtudtam.
  5. Milyen jó lenne, ha sörről a sörészek, borról a borászok, biológiáról a biológusok, jogról a jogászok, tömegoszlatásról a rendőrök, korrupcióról a korruptak írnának cikkeket! Most mindenki vizsgálja meg a lelkét, hogy hajlandó-e úgy tájékozódni szakkérdésekről, hogy azt neki ne fordítsák le magyarra, ráadásul úgy, hogy az ügyben érintettek magukról fejtsék ki a nyilvánvalóan jó véleményüket. Na ezért kell az újságíró. Kinek a véleményére kellene hallgatnia? Annak, aki a sört gyártja? De hát annak nyilván az a véleménye, hogy az a sör jó. A kérdés ebben a helyzetben az, hogy az átlagos paraszt magyarnak hogy ízlenek ezek a sörök. És ez kiderül a cikkből.”
 • 62. CID 2009. május 28. 23:10
  „Nahát, nahát. Kedvenc napilapunk, mai nyomtatott formájában, kicsit cizeláltabban fogalmaztak :)”
81 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állat olimpia a Vadasparkban - Szavazzon, és nyerjen!

Szeged - Töltse a szombat estét a Szegedi Vadasparkban, ahol a delmagyar.hu is apró ajándékokkal… Tovább olvasom