Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Tizedáron fürdetné a szegedieket a Jobbik

Szeged - 3150 forintról 350 forintra csökkentené a felnőttbelépő, 1575 forintról 150 forintra a nyugdíjas- és gyermekjegy árát a szegedi Napfényfürdőben Rácz Tibor jobbikos önkormányzati képviselő. Solymos László szerint a Jobbik félrevezeti a szegedieket.
Rácz Tibor önálló képviselői indítványt nyújtott be a június 27-i városi közgyűlésre. Ebben azt javasolja, szeptember 15-éig adjanak rendkívüli kedvezményt a szegedieknek a Napfényfürdő Aquapolisban.

Naponta 700 szegedi a Napfényfürdőben

Információink szerint egy, a képviselők elé kerülő anyag szerint – amely Rácz Tibor javaslatára reflektál – a Napfényfürdő vendégeinek közel 70 százaléka szegedi. Kiderül az is, népszerű a két éve bevezetett biometrikus bérletkonstrukció, amelynek köszönhetően hétköznap átlagosan 500–700 szegedi látogat a fürdőbe. Az anyagban arra is felhívják a figyelmet, hogy a Szegedi Sport és Fürdők Kft. által működtetett sportuszodában sem a közgyűlés határozza meg a belépők árát, amelyek jóval meghaladják azokat az árakat, amelyeket Rácz javasol a Napfényfürdőben. (Itt a felnőtt napijegy 1100, a kedvezményes belépő 750 forint – a szerk.) Az anyag szerint nem szerencsés, ha a város szabja meg az árakat, azt a cégekre kell bízni.
A jobbikos politikus előterjesztése szerint a 2010 tavaszán átadott fürdő veszteségesen üzemel, a szegediek nagy része pedig nem tudja megfizetni a magas belépőárakat. Tavaly 374 millió forint volt a fürdőt üzemeltető cég vesztesége. Ezt a politikus szerint a társaság tagjai viselik a tulajdonrészük arányában. A Ligetfürdő Kft.-ben az önkormányzat 53 százalékban, a városi tulajdonú Szegedi Sport és Fürdők Kft. 27 százalékban, a Hunguest Hotels Zrt. pedig 20 százalékban tulajdonos.

Jelenleg a Napfényfürdő Aquapolisban a felnőtt napijegy – amely a SZUE (strand, úszómedence, tanmedence, szauna), a csúszdás élménymedencék, a családi wellnessmedencék (szauna- és gőzkabin), a gyógymedencék, a fitneszterem, a baba-mama világ, a játszóház és az öltözőszekrények igénybevételére jogosít – 4500 forintba kerül. A Csongrád megyeiek 30 százalék kedvezményt kapnak a belépők árából, így egy felnőtt napijegy 3150 forintba, egy nyugdíjas- és gyermekjegy (4–11 év) 1575 forintba, egy ifjúsági jegy (12–22 év) pedig 2700 forintba kerül a megyében élőknek. Rácz Tibor a felnőttjegy árát 350 forintra, a nyugdíjas- és gyermekjegy árát 150 forintra, az ifjúsági jegy árát pedig 250 forintra csökkentené a nyári időszakban.

Megnéztük, máshol mennyibe kerülnek a kedvezményes belépőjegyek. A Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőben 1000 forintot kell fizetniük a Mórahalmon élő felnőtteknek, 750 forintot a diákoknak (6–18 év, valamint nappali tagozatos diákigazolvány felmutatása mellett) és nyugdíjasoknak a napijegyért, a kölyökjegy (1–5 év) pedig 700 forintba kerül. Ezért a pénzért az alábbi szolgáltatások vehetők igénybe: 14 fedett medence, 7 szabadtéri medence, 8 szauna, 2 beltéri csúszda, egy szabadtéri családi csúszda, játszóház, öltözőszekrény.

Makón a Hagymatikumban a Makó-kártyával 1300 forintba kerül a felnőttjegy és 1050 forintba a gyermek-, diák- és nyugdíjasbelépő, amiért a gyógy- és élménymedencét, a tanuszodát és az öltözőszekrényt használhatják a vendégek. Itt a szaunáért külön kell fizetni, egységesen 800 forintot. Orosháza–Gyopárosfürdőt is kedvezményesen látogathatják az orosháziak. A felnőtteknek 1350 forintot, a gyermekeknek, diákoknak és nyugdíjasoknak 1000 forintot kell fizetniük az élmény- és parkfürdő, a fitneszterem és az öltözőszekrény használatáért. 4 éves kor alatt ingyen mehetnek be a fürdőbe a gyerekek. A szaunáért azonban itt is külön kell fizetni, egy alkalom egységesen 500 forintba kerül.

Solymos: Hazudik  a Jobbik

– A Jobbik tudatosan hazudik, és megpróbálja félrevezetni a szegedieket. Szegednek egy fillérjébe sem kerül a Napfényfürdő fenntartása. A működtetés összes költségét ugyanis a kisebbségi tulajdonos Hunguest Hotels Zrt. állja, szemben más településekkel, ahol valóban évi több száz millió forintjába kerül az önkormányzatoknak a fürdő működtetése – mondta lapunknak Rácz Tibor indítványáról Solymos László alpolgármester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kolompár Edit: Majd a kisbabával kimegyek az erdőbe

Több százezres tartozás, évek óta húzódó kilakoltatási perek, beomló tető, a bérlők és a tulajdonosok a szereplői annak a történetnek, amit hamarosan a szegedi közgyűlés is tárgyal. Tovább olvasom