Délmagyar logó

2016. 12. 05. hétfő - Vilma -6°C | 4°C

Tüzeléstechnikai cég költözik a pékség helyére

Szeged - Az idén 26 éves szegedi családi cég, a Thermo Szerviz Kft. költözik a Németh Pékség elhagyatott, Szabadkai úti üzemébe. Békésiék több tízmillió forintot költenek a 985 négyzetméteres ingatlan átalakítására. A szomszédjukban húsüzem nyílik.
Hentesüzem lesz a szomszéd

A kft. szomszédságában, a Vadaspark lakópark szélén hamarosan egy húsüzem kezdi meg a működését. A tulajdonos nem nyilatkozott, amikor érdeklődtünk, még a távirányítós kaput is gyorsan bezárták. Annyit sikerült megtudnunk, hogy jelenleg a használatbavételi engedélyezési eljárás zajlik. Az üzem kiskereskedelmi tevékenységet nem folytat majd, csak megrendelésre dolgoznak.
– Mérföldkő számunkra a költözés. Cégünk 26 éves történetében ez az első saját helyünk – mondta Békési András, a szegedi tüzeléstechnikai és épületgépészeti családi vállalkozás, a Thermo Szerviz Kft. ügyvezetője.

– Itt voltak a sütő- és dagasztógépek – mutatott az egyik sarokba ifjabb Békési András. A Szabadkai úti épületben, szemben lapunk, a Délmagyarország szerkesztőségével, korábban a Németh Pékség üzeme és mintaboltja működött. Mint megírtuk (2015. december 2.: Lehúzta a rolót a Németh Pékség), a nyomott árak és a külföldi konkurencia miatt tavaly év végén végleg bezártak.
Még romokban az egykori Németh Pékség. A Thermo Szerviz Kft. ügyvezetője, Békési András és fia egy kilógó kábeldarabot igazgatnak. Fotó: Frank Yvette
Még romokban az egykori Németh Pékség. A Thermo Szerviz Kft. ügyvezetője, Békési András és fia egy kilógó kábeldarabot igazgatnak. Fotó: Frank Yvette

Az átalakítást két ütemben tervezik: először a felső szinten lévő irodák készülnek el, hogy minél hamarabb költözni tudjanak. Második ütemben a lenti műhely, raktár, eladótér és konferenciaterem kialakítására kerül sor. Az új központot nemcsak megközelíteni lesz könnyebb, hanem a parkolás is egyszerűbbé válik, mint a mostani, Brüsszeli körúti telephelyen.

A 3300 négyzetméteres telken álló 985 négyzetméteres ingatlan több tízmillió forintból újul meg. A Thermo Szerviz Kft. új központja nyárra készül el teljesen.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jobb belső ellenőrzést vár az ÁSZ

Az önkormányzati vagyon nyilvántartása, a költségvetési beszámolók mérlegének ,,alátámasztottsága" a jogszabályi előírásoknak nem teljesen felelt meg. Tovább olvasom