Délmagyar logó

2017. 06. 27. kedd - László 17°C | 33°C Még több cikk.

Veszélyes gyilkosok büntetése telik le: Muki és Magda Marinko pár év múlva szabad

Veszélyes gyilkosok büntetése telik le: Muki és Magda Marinko pár év múlva szabad
Szeged- Két újabb veszélyes gyilkos büntetése telik le a hazai börtönökben néhány évvel Bene László kiengedése után. A makói Kurai András legkésőbb 2021-ben lesz szabad. Ekkor bocsátható leghamarabb szabadságra a több gyilkosságot elkövetett Magda Marinko is.
A sorozatgyilkos Bene László – aki legkésőbb 2019-ben lesz szabad ember – után a Muki néven elhíresült Kurai András és a „délvidéki terminátornak" elnevezett Magda Marinko is szabadulhat néhány év múlva a hazai börtönökből.

Maximális büntetést kapott

A makói Kurai Andrást 2007 novemberében aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, erőszakos közösülés és kifosztás miatt jogerősen 15 év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla a magyarcsanádi Pénzes Henrietta megölése miatt. A fiatalember 2006 júliusában elvitte a lányt egy kietlen helyre, ahol megerőszakolta, fához kötötte, majd lelocsolta benzinnel, és meggyújtotta.

Az iszonyatosan összeégett lány még másfél kilométert gyalogolt, végül hagymaszedők találtak rá. Pénzes Henrietta életéért 3 hétig küzdöttek az orvosok, ám sérüléseibe végül belehalt. Mukira a bíróság a maximális büntetést szabta ki, ugyanis tette elkövetésekor mindössze 16 éves volt.

Nem enyhítettek

– Rendkívül jó magaviselete esetén fogházkedvezményben részesülhet, ami azt jelenti, hogy a büntetés kétharmadát kell letöltenie – nyilatkozta akkor lapunknak védője. Kurai András nagykorúsága után a börtönből fegyházba került, és információink szerint eddig nem enyhítettek büntetésfokozatán. Ezért feltételes szabadságra bocsátásáról először nem idén – bár összebüntetésének kétharmada 2016-ban telik le –, hanem 2018-ban döntenek. Muki az elmúlt években sajtóinformációk szerint halmozta a dicséreteket a börtönben, ami azonban semmiképpen sem jelenti automatikusan a feltételes szabadságra bocsátás elrendelését, bár a büntetés-végrehajtási bíró a döntéskor figyelembe veszi majd ezek számát. Muki legkésőbb 2021-ben lesz újra szabad ember.

Szerbiának adják át

Magda Marinkót jogerősen 1996-ban életfogytig tartó fegyházra ítélték azzal, hogy legkorábban 25 év elteltével bocsátható feltételesen szabadlábra. Ennek dátuma szintén 2021. Marinkót tizennégy, Magyarországon és Jugoszláviában elkövetett gyilkossággal és az áldozatok kirablásával vádolta meg a magyar ügyészség. A vád szerint Magda és társai öltek meg három embert Kecskeméten, az elrabolt és azóta is eltűntként kezel tFarkas Helga nagynénjét Orosházán, a négytagú Z. Nagy családot Szegeden, valamint a jugoszláviai Palicson egy három-, Szabadkán egy kéttagú családot és egy ugyanott egyedül élő nőt. A férfira végül a Z. Nagy család kiirtását nem tudták rábizonyítani.

Magyarországi szabadulása után Marinkót egyből a szerb–magyar határra szállítják majd, hogy átadják az ottani hatóságoknak. Szerbiában ugyanis szintén elítélték az ottani gyilkosságokért, amiért halálbüntetést kapott. Ezt a büntetést 2001-ben életfogytiglanra változtatták, ami Szerbiában 40 évet jelent.

Információink szerint Kurai Andrást és Magda Marinkót jelenleg nem Szegeden tartják fogva.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fiatalok nyeregben

Fiatalok nyeregben
Tizenhatodik alkalommal rendezte meg szombat délelőtt a Csongrád Megyei Baleset-megelőzési Bizottság a Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupa megyei döntőjét. Tovább olvasom