Délmagyar logó

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 36°C Még több cikk.

A legszebben beszélő gimnazista szentesi

Szentes - Szépen beszélő diákokból nincs hiány Csongrád megyében: az idei Szép Magyar Beszéd versenyen négy tanuló is Kazinczy-érmes lett. A legeredményesebb gimnazista ráadásul egy Szegeden tanuló szentesi fiú lett.
Négy Csongrád megyei fiatal is Kazinczy-érmet kapott az idei Szép Magyar Beszéd verseny országos döntőjén. A Győrben tartott 2 napos megmérettetésen 60 szakközépiskolás, 62 gimnazista és 30 határon túli magyar vett részt.

A legsikeresebb megyei induló Spitzer Jenő lett. A Ságvári-gimnázium 11. osztályos tanulója első lett a gimnazisták között. A francia–magyar két tannyelvű tagozatra járó szentesi fiatalember számára nem volt ismeretlen a verseny: általános iskolásként is arany minősítésű Kazinczy-érmes lett, de két évvel ezelőtt, már kilencedikesként is bejutott az országos döntőbe, amely kuriózumnak számít. Nem meglepő tehát, hogy a fiatalember a jövőben szép beszédéből szeretne megélni: a média és a színház világa is vonzza.

Sulyok Balázs, a Szegedi Műszaki és Környezetvédelmi Középiskola Gábor Dénes Tagintézményének végzőse a szakiskolások között második lett. Az informatika szakos diák gazdaság és menedzsment szakra jelentkezett. Mivel azonban korábban már elvégzett egy színésztanfolyamot, és műsorvezető-válogatásra is hívták, nem tartja kizártnak, hogy az iskola befejezése után mégis ilyen pályát választ.

Az Édes Anyanyelvünk-érem után Kazinczy-érmet vehetett át nemrégiben Hornyik Anna, a szentesi Boros-szakközépiskola végzős diákja. Az Anyanyelvápolók Szövetsége által többször kitüntetett lány lapunknak azt mondta, számára a Kazinczy-érem a legnagyobb díj, mert nyelvtudósokon kívül médiaszemélyiségek és színészek is helyet foglaltak a zsűriben. Sokrétű Anna tudása és érdeklődése, ezért nem véletlen, hogy a felvételi lapon első helyen a budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció–médiatudomány szakát, másodikként pedig ő is az SZTE gazdasági és menedzsment szakát jelölte be.

A vásárhelyi Eötvös-szakközépben tanuló 19 éves, székkutasi Tóth Tünde negyedszer vett részt a versenyen. Teljesítményével a szakközépiskolások között (61 indulóból 15-öt díjaztak) ő éppen a 15. helyen végzett. Elmesélte: saját szöveggel kellett készülni, azt felolvasni, a helyszínen kapott egyforma szöveget pedig 15–20 perc felkészülés után adták elő. Az érettségi után – amelyre most készül – média szakon akar továbbtanulni, vonzza az újságírás, szeretne rádióban dolgozni, a hírolvasás érdekli.

Olvasóink írták

 • 3. klaviaturawomen 2010. május 17. 14:48
  „Gratula:)
  Mindíg "öröm és bodoccsá" ilyet olvasni:)”
 • 2. szilléri 2010. május 15. 18:13
  „Csatlakozom az elözőhöz !
  Feltün., Solyaom beszédében a tárgyra vonatkozó megjegyzése ! Az oktatás és nevelés súlyponti cél lesz a következő években.
  Magyar Bálint és Hiller István igen sokat dolgozott az oktatás ellen.”
 • 1. pillecukor 2010. május 14. 20:53
  „Gratulálok! :-)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fölösleges táblák Szentesen

Szentes - Eddig több mint 40 javaslat érkezett azzal kapcsolatban, hogy hol vannak felesleges… Tovább olvasom