Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Bérletmizéria a szentesi strandon

Csongrád megye - 250 százalékos, bújtatott áremelésre panaszkodnak a szentesi üdülőközpont vendégei a korlátlan felhasználású bérletek megszüntetése miatt. A létesítmény vezetője szerint tavaly sok volt a visszaélés, ezért vezettek be 150 alkalomra szóló bérleteket, amelyek átruházhatók. A megyében máshol ilyen nincs.
Kellemetlenül érintette a szentesi strand vendégeit az üdülőközpont új évtől érvényes tarifarendszere: az árak túlságosan nem változtak, de a bérletesek – a kabinbérlők kivételével – 2010-től már csak meghatározott alkalommal vehetik igénybe a létesítmény szolgáltatásait. A lapunkat is megkereső panaszosok szerint 250–300 százalékos, bújtatott áremelést hozott a képviselő-testület decemberi döntése.

Egyikük, Kozák László érdeklődésünkre kifejtette: tavaly 25 ezer forintért vásárolhatott nyugdíjas éves bérletet, amivel annyiszor ment le úszni, ahányszor akart, idén viszont 34 ezer 900 forintért csak 150 alkalomra szóló bérletet válthat. Vagyis ha az év több mint 300 napján, esetleg naponta többször hódolni szeretne vizes szenvedélyének, három ilyen, 150 alkalmas éves bérletet kell vennie. Ha ezt a 2009-es árakhoz viszonyítjuk, több mint 300 százalékos áremelésről van szó. A felnőtt éves bérlet ára tavaly 50 ezer forint volt, idén a 150 alkalomra szóló 49 ezer 500-ba kerül, az éves diákbérlet ára 12 ezer forint maradt, de a felhasználást itt is 150 alkalomra korlátozták.

Tavaly egy bérletes sem járt
Tavaly egy bérletes sem járt a ligeti létesítményben 150-nél többször.
Fotó: Segesvári Csaba

– Megnéztük az éves bérletek használatát, és kiderült, 2009-ben egy vendégünknél sem érte el a 150 alkalmat, ugyanakkor számos visszaélés történt, ezért lépnünk kellett – mondta lapunknak Deák Albert. Az üdülőközpont vezetője szerint arról eddig kevesen értesültek, hogy ezek az új, 150 alkalmas bérletek nem névre szólóak, vagyis átruházhatók. Ha egy 4 tagú család strandolna, megvesz egy ilyen bérletet, 37 napot pancsolhat együtt, és még mindig marad 2 alkalom, amit bárki felhasználhat. Korlátlan belépésre is van megoldás: 14 darab 4 személyes kabin üresen áll. Ha valaki ide társul be, 56 ezer forintért kap névre szóló bérletet.

Átruházható fürdőbérletre nincs máshol példa Csongrád megyében. Makón a névre szóló, korlátlan éves felnőtt bérlet 60 ezer, az éves diák 36 ezer forintba kerül. Csongrádon szintén nem átruházhatók a bérletek, a felnőtt éves 102 ezer 400, a diák éves 49 ezer 200 forintba kerül – mindkettő korlátlan felhasználású. Hódmezővásárhelyen idén öszvérmegoldást választottak: a 100 alkalmas, névre szóló, éves felnőtt bérletért 56 ezer 900, diákok esetében pedig ugyanezért 45 ezer forintot kell fizetni, a korlátlan, névre szóló felnőtt éves bérlet 75 ezerbe, a diák pedig 65 ezer forintba kerül.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. kapi 2010. február 14. 11:35
  „Az még szörnyűbb az igazgatóúrtól és lihegő kutyáitól, hogy felveszik az évvégi prémiumot az ott dolgozókat meg nem fizetik ki! Felújít 50.000 Ft.-ot meghaladó összeg! Tudjuk mit jelent! Csak a téglák, ajtó szóval az alapok többe kerülnek, meg a munka díj, LENTI esete, mindegy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SAJNÁLATOS HOGY CSAK ITT LEHET ÍRNI! AZ MÉG JOBBAN SZENTES ÖNKORMÁNYZATA SZ..IK RÁ A POLGÁRMESTERREL AZ ÉLEN! NE SZAVAZZ AZ MSZP-re! AZ IGAZGATÓ ÚRNAK ANNYIT MÉG HOGY HA EGYSZER NEM LESZ IGAZGATZÓ NE HOGY MINDEN EMBER SZEMBE KÖPJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NE GONDOLKODJ, TOVÁBB CSELEKEDJ TE PINCÉR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 22. Gumimaci 2010. február 11. 19:03
  „Hát igen. Semmi sem vész el, csak átalakul. Amit eddig önkormányzati támogatásként, mondjuk az utasellátós budik felújítására fordítottak volna, az most " Albertke támogatása" címen fog továbbfutni.
  Láthatjuk, irodájában megbújva nagyon szorgosan dolgozott a jutalék megosztási javaslatán, szépen ki is dolgozta, hogy nulla teljesítményért hogyan is kapjon komoly prémiumot. A topmenedzser által vállalt 11%-os csökkentésnek az ő járulékokkal növelt prémiuma vajon hány %-át viszi el? Ha egy cég veszteséges, ne nagyon röpködjenek már a milliós prémiumok. Kap érte egy tisztességes fizetést, dolgozzon meg érte és tegyen is valamit le az asztalra, mielőtt pofátlan módon lenyúlja az önkormányzat, az adófizetők pénzét. Mert nem a profitból vesz el.....
  Nem akarom bántani szegény Albertkét, a tojáshéj még a fenekén, se tudása, se tapasztalata, de én azt mondom, jobb lenne, ha visszamenne eredeti szakmájába. Ügynöknek biztos jobb volt.”
 • 21. sörpocak 2010. február 10. 19:49
  „Soha nem értem, miért kell azért pénzt adni, amit ingyen is lehet? Tessék kimenni a tiszai strandra! Tisztább és inteligensebb a vendégforgalma!ne elhanyagolható, hogy egy 5 tagú cslád mrnnyit megspórólhat. ha tehetem, csak oda megyek.Az önkormányzat meg kapja be, ha arra nem képes, hogy a véradókat, szentesieket ide csábítsa, és nem Mórahalomra!”
 • 20. kapi 2010. február 06. 16:49
  „Gratulálok a Polgármesternek: tudja már bitos ő is mihez, uszodavezetőhöz!
  Lemegyek vmelyik nap a strandra és azt hallom az ott dolgozóktól hogy nem beszélgethetnek senkivel csak kapun kívül! Ez az új rendelete a DIKTÁTORNAK! Kemény! ahogy észre vesznek egyből elcsendesednek. Tovább haladva a medencékhez azt látom hogy az úszómester festőruhában rohangál, a többiott dolgozó meg azon ámul hogy egy teniszpálya munkást felel az ÉLET MENTÉSÉRT ezt felválalni, OKOS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Egyesek mindent megengednek maguknak, ebben a városba,DE NEM SOKÁIG!
  NE AZ MSZP-RE SZAVAZZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 19. Lorbeer 2010. január 30. 14:22
  „Minden azértnak meg van a miértje.A probléma elég összetett,ha csak ott kezdenénk,hogy "élmény és strand fürdő"...azért beugratós az elnevezés,mert semmilyen extra szolgáltatással nincs alátámasztva,alapvető minőségi elvárásoknak nem felel meg.Medenceszám kevés,minőségre kevesebb mint elavult,a tusolók és WCk állapota rosszabb mint az utasellátós budik voltak,nincs megfelelő mennyiségű pad,piknik hely,veszélyeket feltüntető,házirendet feltüntető,edzéseket-mérkőzéseket feltüntető nyilvános nagyméretű táblák.A dolgozóknak nyári téli egyenöltözet,mert jelen helyzet szerint,egy úszómester pl. úgy van öltözve,mint én,vendég.A sátor léghőmérséklete nem hogy nem kényelmes,de mondhatnánk azt is,hogy hideg.Hol itt az élmény?Ki- ki ahol talál?...nos ezen kívül,hogy az iroda ajtóra az van kiírva" ne zavarjanak itt dolgoznak"...ne zavarjuk őket,hátha meg lesz az eredménye is,merthogy a 2010es tender szerint Deák Albert már benyújtotta a jutalék megosztási javaslatát,ami a testületi közlönyben olvasható....reméljük dolgoznak majd érette s érettünk is,vendégekért.Ámen.”
 • 18. Gumimaci 2010. január 25. 21:42
  „Lehet, hogy kapi nem tud vagy akar helyesen írni, de attól még igaza van. Nem tudom hol használta erőteljesen a nyelvét az ügyvezető igazgató úr, de röhej, hogy ilyen emberek kerülnek önkormányzati támogatással élő cégek élére. A bújtatott áremelés, attól, hogy Deák Albert nem nevezi nevén, még létezik és az ürügyeit értelmes ember nem veszi be. Hihetetlen kreativitásról tanúskodott az október tizediki szabadtéri Családi Életmód- és Sportnap is, melyen a részvétel kb nulla volt, az igazgató úr versenyezhetett saját magával és kapkodhatta a levegőt Gombás Gabival. De iszonyatosan sokat dolgozik ilyen nagyszerű ötletek kifundálásával kedves Albertünk, hiszen az ajtajára is ki van írva ´Kérem ne zavarjanak, itt dolgoznak.´ Hát én nem is fogom zavarni se őt, se senki mást, zavarom inkább a mórahalmiakat, ők nem veszik annyira a szívükre.”
 • 17. kapi 2010. január 23. 21:56
  „Helyes írási szabályzat nékül írtam oszt? a vélemény az vélemény! Nem kell idiótaságot csinálni és nem kell ezt a helytelen írásomat olvasni!”
 • 16. kapi 2010. január 23. 21:53
  „Aki a SRAND érdekeit nézi az semmi szín alatt ne szavazzon az MSZP-re bármi másra talán elküldik ezt a mihaszna társaságot!”
 • 15. kapi 2010. január 23. 21:47
  „A félig sem igaz információ? Avagy a ´LENTI´ ügy igazsága!
  Tuti hogy nem igaz az, hogy egy full kopasz, Péter keresztnévre hallgató uszodai vendég aki fő állásban FEKETE munkás külföldön, ő kőműves munkát(falat épített, 3db ajtót 2ablakot rakott be) végzett a szentesi üdülőközpontban FEKETÉN! Le kell menni és meg kell nézni! " Ingyen bérletért nem megcsinálom" -mongggggyyyyyyaaaa PÉTER. Ő maga árulta el. Nem Értem, nem utálják a ..... igazgató urat éléggé, kell még neki ekkorákat hibázni! Csak jelzem hogy a választásokra ez szépen kifog hatni!!!!!!!!!:)AZ MSZP ORSZÁGOSA ILYEN”
 • 14. kapi 2010. január 23. 21:25
  „OKÉ!
  De te akkor is hányás maraccc!”
 • 13. cucuka 2010. január 22. 17:50
  „Kapinak üzenjük! Hányás a hozzászólásod, már ha ezt annak lehet nevezni! Javasoljuk, hogy a Magyar Helyesírási Szabályzatot sűrűbben tanulmányozd és félig sem igaz információidat tartsd meg magadnak!”
 • 12. medvejanos 2010. január 20. 15:57
  „Mm a város vezetés helyébe”
 • 11. medvejanos 2010. január 20. 15:56
  „Nonprofit cég?
  Biztosan?
  Ha igen akkor a vezető zsebe szépen telik... A vezetés helyébe csak ennyit mondanék "Köszönjük Emese"”
 • 10. kapi 2010. január 19. 21:12
  „Uszoda vezető szentesen:
  HÁNYÁS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  NAGYON SZABÁLYOS MINDEN INTÉZKEDÉSE A KEDVES ÜGYVEZETŐ IGAZGATÓ ÚRNAK, CSAK AZT NEM SZABÁLYOS HOGY ÖNKORMÁNYZATI ÉPÜLETRE NEM ÍRT KI AZ ÖNKORMÁNYZAT PÁLYÁZATOT. EGY USZODAI VENDÉG INGYENES USZODAI BÉRLETÉRT EL VÁLLALTA, HÚZOTT FEL FALAKAT RAKOTT BE AJTÓKAT ABLAKOKAT KÜLÖN MASSZÁZSKUCKÓT ÉPÍT KI! KÉRDEZEM ÉN EZ SZABÁLYOS? lE VANNAK JÁTSZVA A LAPOK CSAK NEM MINDENKINEK OSZTANAK! EZ NEM HAZUGSÁG! UTÁNA KELLENE JÁRNI, NEM ÚGY MIN A BÉRLETEKRŐL SZÓLÓ HÍRT ODA ADJÁK EGY MSZP-S ÚJSÁG ÍRÓNAK AKI KIHOZZA ÚGY HOGY AZ USZODÁBAN MINDEN JÓ! TISZTELT SZERKESZTŐSÉG AMENNYIBEN EBBEN A TÉMÁBAN SEM TUDJÁK TISZTÁN MEGÍRNI A FELELŐSÖKET ÍRNI AKKOR INKÁBB NE IS ÍRJANAK, MAJD MEGÍRJA A BLIKK VAGY A BORS NEKIK IS MOST ÍRTAM MEG E PANASZOMAT!”
 • 9. keletaru 2010. január 18. 20:02
  „Ez már olyan csongrádi ! Hajrá Rátót ! Ott is addig variáltak míg alig maradt vendég ! De "okos" vezetők jöttek mentek vastagon ! Hát ebből tanulhatna ha átnézne a "hídon" a vezetés ! Üdv Kuci”
 • 8. toxi-2 2010. január 18. 12:03
  „zombor!

  rendes éves bérlete van, megkérdeztem, csak azért jár ilyenkor, mert ekkor ér rá”
 • 7. zombor 2010. január 17. 10:59
  „H a adsz vért akkor meg ingyen is mehetsz Mórahalomra! Jó mi, az ész megáll...így kell támogatni a konkurenciát!”
 • 6. Marcsikaa 2010. január 16. 22:40
  „Én is Mórahalomra szavazok.”
 • 5. Power 2010. január 16. 19:51
  „Eddig sem jártam a drága szentesi strandra, marad Mórahalom. Ha Szentesnek ez a jó?”
 • 4. zombor 2010. január 16. 15:28
  „szerintem is a törzsvendégeket külön kellene kezelni....
  ezek még nem hallották,mi az h kedvezmény a pártolóknak...
  nem tudom esténként ha mi nem volnánk,minek lennének nyitva 22-ig???”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2 éve pihen a fiókban a nyomvályú-szabadalom

Nemrégiben írtuk meg, hogy a szegedi főutak mindegyike nyomvályús, tönkrementek a hatalmas átmenő forgalom miatt. Tovább olvasom