Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Csökkenthetik a pótlékokat a szentesi kórházban

Szentes - A csoportos létszámleépítés után jelentősen csökkentek a szentesi kórház kiadásai. Az érdekképviseleti szervezetek arra számítanak, hogy a dolgozói pótlékokat az általuk javasolt szinten csökkentik. Az érdekvédők jövő héten tárgyalnak az ügyben a kórházi biztossal.
Az Egészségügyi Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének helyi vezetője nagyon kíváncsi arra, milyen mértékű megtakarítást ért el a megyei fenntartású szentesi kórház a csoportos létszámleépítéssel.

– E számok tükrében lehet ugyanis tárgyalni a dolgozói pótlékok csökkentéséről – magyarázta lapunknak Molnár Imre. A szakszervezet ezzel kapcsolatban már letett egy javaslatot az asztalra. Arra törekednek, hogy a juttatások többsége megmaradjon. Molnár elmondta: ragaszkodni fognak ahhoz, hogy azoknál ne vonjanak el pótlékokat, akiknek ez a megélhetését veszélyeztetné.

– A pótlékok teljes elvonásával havonta legfeljebb négymillió forintot takaríthat meg a kórház, amelynek éves költségvetése 3,5 milliárd forint – mondta dr. Bodonovits István. A Magyar Orvosok Szövetségének helyi képviselője hozzáfűzte: a kórház gazdaságos működése természetesen lényeges, de nem annak árán, hogy az ápolók és orvosok erőn felül vállaljanak áldozatot. Pótlékokat elsősorban a hiányszakmák képviselői kapnak a szentesi kórházban, illetve a sürgősségi betegellátásban dolgozók, akik a frontvonalban teljesítenek – fogalmazott. Szerinte egy komplex gazdasági program megvalósulása teremthet egyensúlyt.

Minderről a jövő héten tárgyal a kórház biztosa az érdekképviseleti szervezetek képviselőivel. Weisz Péter lapunknak azt mondta, jogában áll a kollektív szerződést felmondani, eddig azonban nem tette meg. Bízik benne, hogy sikerül megegyezni az érdekképviseleti szervezetekkel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Levegőben lóg a szentesi mentőbázis

Szentes - Több minisztériumi ígéret ellenére máig sem döntöttek hivatalosan arról: hova kerül és… Tovább olvasom