Délmagyar logó

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 28°C Még több cikk.

Fábiánsebestyén, a sportos község

Fábiánsebestyén - Fábiánsebestyént nyugodtan nevezhetjük sportos községnek: az egyesületben labdarúgó-, asztalitenisz- és úgynevezett erősember-szakosztály működik. Mindegyiknek az önkormányzat a szponzora.
Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

– Egyesületünk, a Fábiánsebestyén KSC három szakosztályt működtet, a labdarúgást, az asztaliteniszt és legújabban az erős embert – közölte Faragó Ferenc klubelnök. A község önkormányzata odafigyel a sportra, egyetlen mecénása a szakosztályoknak, a fociban újabban a felajánlott társasági adót (idén 5 millió forintot nyertek) költhetik utánpótlás-nevelésre. A pingpongosok amatőrök, szervezett megyei vagy regionális bajnokságban nem indulnak, de 250 ezer forintból ők is fejleszthettek a közelmúltban: asztalokat, adogatógépet, hálókat és egy „vödör" labdát vásároltak a gyakorláshoz – újságolta Faragó, aki egyben a szakosztály vezetője.

A legnépesebbek a labdarúgók, ők is kapják a legnagyobb támogatást a falutól: a pálya és az öltöző az önkormányzat tulajdona, fenntartják, nyírják, előkészítik a gyepet a mérkőzésekre, az öltözőt is díjmentesen használhatják, az összes költséget Fábiánsebestyén állja. Ez évente 1,5-2 millió forint, de amíg nem voltak a már említett taós pénzek, ez az összeg elérte a 3,5-4 milliót – mondta el Skorka Zoltán szakosztályvezető. – A megyei II. osztályban nem indulhattunk, mert nem rendelkeztünk ifjúsági csapattal, ezért, hogy mindenkit foglalkoztathassunk, az ősszel két együttessel rajtoltunk a megyeháromban – vázolta a helyzetet a sportvezető.

Belehúztak a fábiánsbestyéni focisták is. Fotó: Karnok Csaba
Belehúztak a fábiánsbestyéni focisták is. Fotó: Karnok Csaba

Lovas település

Fábiánsebestyén a Kinizsi 2000 Mezőgazdasági Zrt. szervezésében évek óta rangos fogathajtó versenyeknek, például az országos bajnokság egy-egy futamának és világkupának otthont ad a Kinizsi Parkban, Magyarország egyik legkorszerűbb és legszebb pályáján. 2015. augusztus 27-étől 30-áig pedig a kettesfogat-hajtó világbajnokságot rendezi Fábiánsebestyén. Az önkormányzat ezeket az eseményeket munkával támogatja, amelyben a polgármesteri hivatal minden dolgozója részt vesz.

A két említett felnőttgárda az induláskor több mint 30 főt számlált, az év végére ez 11-11-re olvadt, vagyis a működőképesség határán mozog, ezért elképzelhető, hogy összevonják és 15-20 fős kerettel folytatják a pontvadászatot. Így már a feljutást is megpályázhatnák. Az utánpótlás-nevelést sem hanyagolják, U7-es, U9-es, U11-es, U13-as és U16-os korosztállyal foglalkoznak, és mivel akadnak átfedések, ez mintegy 50 fiatalt érint. A meccsekre 50–150 néző látogatott ki, és ősszel még ideális volt a helyzet, mert a két csapat miatt minden hétvégén volt hazai bajnoki.

Az erős emberek évente két-három rangos viadalon vesznek részt, rendszeresen szerepelve országos és regionális megmérettetéseken is. A legutóbbi hétvégén erőemelő versenyt rendeztek a helyi általános iskolában, ahol a vásárhelyieket látták vendégül. A felsoroltakon kívül a nők Nippon Zengo-foglalkozásokon, tornán vehetnek részt, valamint a szentesi, Kalydy Zoltán vezette Pollák DSE cselgáncsedzéseket tart a helyieknek. – A fábiánsebestyénieknek fontos a mozgás, nemcsak közönségként, aktív résztvevőként is rendszeresen szerepelnek a különböző edzéseken, tömegsportos rendezvényeken. Az is beszédes, hogy az önkormányzat a legnehezebb időszakban, a legszűkebb büdzsénél is támogatta a sportot – mondta még el Faragó Ferenc egyesületi elnök.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Siker a Vedd és védd a szentesit! akció

2009-ben indult a Vedd és védd a szentesit! kezdeményezés, amely olyan sikeres, hogy azóta már külföldön is átvették. Tovább olvasom