Délmagyar logó

2018. 03. 25. vasárnap - Irén, Irisz -2°C | 8°C Még több cikk.

Nem öltöznek együtt a fiúk és a lányok a szentesi strandon

Az öltözők miatt áll a bál a szentesi strandon. Az egyikből a másikba kellett költöztetni a sportoló gyerekeket, egy anyuka az interneten írt levelet az ügy miatt. Kiderült: nem igaz, hogy a fiúk és lányok egymás előtt öltöznek.
Egy vendég levele miatt tört ki vihar a szentesi strandon. 

Az üdülőközpont vezetője, Márton Mária tegnap sajtótájékoztatót tartott – egyrészt azért, hogy bemutassák, hol tartanak az átalakításokkal, másrészt a levél miatt. Egy édesanya, Héri Tünde lapunk egyik Facebook-oldalához is eljuttatta, és az interneten maga is közzétette aggodalmait. Elvették a sportolók öltözőjét, a fiúknak és a lányoknak együtt kell majd öltözni, az értékesebb tárgyakat nincs hová elzárni, nincs hely a holmiknak – részletezte.
 
A szentesi strand vezetése cáfolta, hogy a fiúk és a lányok egymás előtt öltöznének. Fotó: Králik Emese
A szentesi strand vezetése cáfolta, hogy a fiúk és a lányok egymás előtt öltöznének. Fotó: Králik Emese


– A létesítményben több helyen lehet öltözni, a problémát ezek közül most az okozza, amely a régi épület emeletén található – mondta Márton Mária. – Több átalakítás, építkezés zajlik egyszerre, így a sportolókat átmenetileg oda költöztették. A vízilabdaklub 336, az úszóegyesület közel 100 taggal rendelkezik. Nem egyszerre van itt ennyi fiatal, pillanatnyilag 176 szekrényt biztosítunk nekik. Vállfás részen megszáradhatnak a köpenyeik, az értékes holmiknak trezort alakítunk ki. Ettől függetlenül addig is egy felnőtt öltözőőr vigyáz a rendre – részletezte a vezető. A gyerekek szekrénykulcsot kérnek, kabinokban átöltöznek, a holmijukat bezárják, ha végeztek, visszaadják a kulcsot, amelyet az utánuk jövők kapnak meg. Arról pedig saját szemünkkel is meggyőződtünk, hogy a fiúknak és lányoknak nem kell egymás előtt átöltözniük.

A vízilabdaklub technikai vezetője, Bíró Dániel  szerint ennél voltak sokkal spártaibb körülmények is. Arra is felhívta a figyelmet, hogy bár kívülről nem látszik, de a strand működéséről nem ők, hanem a fenntartó önkormányzat dönt. Így a felújítások üteméről, kivitelezéséről is. – Most bukik ki az öltöző hiányának problémája – utalt arra, hogy véleményük szerint kevés helyiségben lehet átöltözni.
Feljelentik a híresztelőt?

A város egy olyan helyet akart teremteni, ahol mindenki jól érezheti magát, a felfutási idő 3-5 év lesz. Nem tudunk úgy imázst építeni, ha rossz hírét keltik a létesítménynek. Ezentúl az ilyen eseteknek jogi úton szabunk gátat – jelentette ki Márton Mária, a strand vezetője.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

5120 grammal született a szentesi Zsoldos Máté

5120 grammal született a szentesi Zsoldos Máté
Mindhárom baba nagyobb lett az átlagosnál a szentesi Zsoldos családban: a négykilós kislány és ötkilós kisfiú után szerdán érkezett meg a legifjabb, Máté, aki 5120 grammal jött a világra. Tovább olvasom