Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 19°C Még több cikk.

Sárgaréz piperevasaló és a többiek

Szentes - Különös hangulatba kerül a látogató, amint belép a szentesi városi könyvtár kiállítótermébe: nagymamáink, dédnagymamáink konyhájában találjuk magunkat.
Abban a világban, amikor az asszonyok fontosnak tartották, hogy a hétköznapi használati tárgyaik a szemet is gyönyörködtessék. A művelődési ház kézimunka szakköre rendezte a tárlatot Kamrából…, konyhából… címmel, a kiállított tárgyakat a tagok gyűjtötték össze. Ez sorozatban már a negyedik kollekció, amellyel megörvendeztetik a látogatókat. Az első évben a falvédők, majd a kötények, tavaly az abroszok, idén pedig a konyhával kapcsolatos eszközök, díszek állnak a középpontban.

A korabeli konyha eszközeit állították ki a szentesi könyvtárban. Fotó: Králik Emese
A korabeli konyha eszközeit állították ki a szentesi könyvtárban. Fotó: Králik Emese

Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

 
– A legtöbb darab eredeti, de akad olyan is, amelyet a klubtagok újonnan készítettek autentikus minták alapján – mondta el a szakkör egyik tagja, Békefyné Kása Erzsébet. Látogatásunkkor éppen ő volt az „ügyeletes", az érdeklődők bármikor is térnek be, az önkéntes kézimunkázóktól szakszerű tárlatvezetést kapnak. Aki még nem látott ilyesmit, a szentesi könyvtárban most megnézheti, milyen volt egy kézi hurkatöltő, egy dísztárgynak is beillő sárgaréz piperevasaló, a koronggá préselt cikória elkészítésére alkalmas kávéfőző, a gyermekjátékokban is emlegetett komatál vagy az ecetes légyfogó. A kiállítás még két hétig várja a nosztalgiázó látogatókat.

Sárgaréz piperevasaló és a többiek - GALÉRIA

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szóvívő, aki vörösiszapot lapátol és zsákot pakol

A Magyar Református Szeretszolgálat kommunikációs kapcsolattartójaként dolgozik a szentesi lelkészcsaládból származó Gilicze Réka. Tovább olvasom