Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Székelyudvarhelyre vitték a szentesi gyorssegélyt

A székelyudvarhelyi árvízkárosultaknak szállították el a szentesiek gyorssegélyét a Vöröskereszt képviselői. Agócs Lászlóné, a humanitárius szervezet helyi titkára elmondta: két kamiont is megtöltött a hasznos holmi.
Agócs Lászlóné. Fotó: Tésik Attila
A szentesi képviselő-testület döntésének megfelelően egymillió forintot költhetett el a Vöröskereszt a Hargita megyei árvíz sújtotta települések lakóinak gyorssegélyére. Az önkormányzat ugyanis ezt a jótékonysági szervezetet bízta meg az adományok célba juttatásával. Agócs Lászlóné titkár lapunkat arról tájékoztatta: a megszavazott összegből vegyi árut, orvosságokat és gyógyá- szati eszközöket vásároltak. Ezek súlya mintegy hét tonna volt. Ehhez jött még az egy tonnát nyomó ruhanemű, amelyet a Vöröskereszt és Ollai Istvánné független képviselő gyűjtött a rászorulóknak.

A teherautóval Békéscsabára ment a Vöröskereszt szentesi titkára, ahol aztán a békési adományokkal együtt kamionra rakták a szentesiek küldeményét. Innen aztán Agócsné a gyulai illetőségű önkéntes vízimentővel, Somogyi Ferenccel Székelyudvarhelyre utazott.
A Békés- és Csongrád megyeiek közös kamionjához csatlakozott a Magyar Vöröskereszt fővárosi központjából indított kamion, amely mosószerrel volt teli.

Agócs Lászlóné arról is beszámolt, hogy a segélyszállítmányt Székelyudvarhelyen, a katasztrófavédelem központi raktárában pakolták le. Agócsné meggyőződése: jó helyre került az adomány, mert szörnyű körülmények között élnek az emberek. Elmondták neki az ottaniak, hogy egyik percről a másikra dőltek össze a házak, jó néhánynak a lakóját is elvitte a víz. A vöröskeresztes titkár úgy véli: az árvíz sújtotta területek lakosságának most leginkább pénzre és építőanyagra lenne szüksége.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már hét éve nincs gazdája a szentesi Petőfi Szállónak

Most már mindenki jogerős ítéletet várt, ám a jövő hétre halasztotta el tegnap a Szegedi Ítélőtábla… Tovább olvasom