Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

3 hétig bolyongott a sivatagban egy amerikai autista

A 28 éves William Martin LaFever gyökerekkel és békákkal táplálkozott sivatagi bolyongásai közben. Szüleihez indult pénzért.
Három héten át gyökerekkel és békákkal táplálkozott sivatagi bolyongásai közben egy amerikai autista.

A 28 éves William Martin LaFever Utah állam déli részén, az Escalante-sivatagban kószált. A férfi az utah-i Bouderből a 145 kilométerre lévő arizonai Page-be, szüleihez kívánt eljutni a beígért családi pénzsegélyért, ahelyett azonban, hogy valamilyen közlekedési eszközt választott volna, az Escalante-folyó mentén gyalog indult el a kutyájával. Úgy gondolta, hogy egy ideig gyalogol, majd csónakkal a Powell-tavon keresztül jut el Page-be.

Élelme hamarosan elfogyott, kutyája elfutott, felszerelését fokozatosan elvesztette, csak a testén viselt ruha és lábbeli maradt meg.

Családtagjai június elején beszéltek utoljára William Martin LaFeverrel, és mivel a férfi nem érkezett meg és nem adott életjelt sem magáról, aggódni kezdtek. Végül hétfőn nővére bejelentette az autista eltűnését.

A helikopteres keresés eredményre vezetett, megtalálták az iszonyúan lefogyott fiatalembert, akinek már jártányi ereje sem volt, és kórházba szállították.

A seriff hivatala szerint a férfi körülbelül 65 kilométert tehetett meg a sivatagban, s ha nem találják meg, aligha élte volna túl a következő 24 órát.

William Martin LaFever, bár három héten át alig evett, leginkább az emberi kontaktusokra éhezett ki, sokáig be nem állt a szája, és csak miután kibeszélte magát volt hajlandó enni és inni.

Olvasóink írták

 • 3. klj-54 2012. július 13. 21:00
  „Az autizmus nem ennyire egyszerű!
  Igen sok alfaja létezik, melyek a pszichiátria fejlődésével tovább szaporodnak.
  Az autista is képes lehet az egyedüli életvitelre, mert ugye nem tudjuk, hogy melyik válfaja ami rá mondható.
  Számomra sokat elmond az, hogy eddig vártak a kereséssel.
  Magyar példákat azért tudnék mondani, ahol is az igazgató (pedagógus!) apuka letagadja a fiát és sorolhatnám a példákat, mert exem ezen emberkék szakpedagógusa. De érdektelen.
  Gond a másikra való odafigyelés teljes hiánya:(”
 • 2. kgb696 2012. július 13. 20:29
  „1 teljesen igaz!”
 • 1. TomTaylor 2012. július 13. 20:19
  „Hát ez nagyon érdekes!
  1. Egy autista egyedül él? Felügyelet nélkül?
  2. Kiváló terépiás dolog a kutya, de egy autista sok esetben magáról sem tud megfelelően gondoskodni, nemhogy egy állatról.
  3. Egy autista inkább kerüli az emberi kapcsolatokat, nem keresi azokat. Megvan a saját "belső világa", abban érzi jól magát, idegenekkel szemben inkább tartozkodó, vagy ellenséges.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sótartó miatt verekedtek össze - durva videó

Hihetetlen ok miatt tört ki verekedés Bukarest központjában, a Szent György téren egy gyorsétkezde… Tovább olvasom