0662

2009.02.17. 14:43

Kína még a szegedi dómot is olcsóbban gyártja

Címeres sapka, sál, feles pohár Parlamenttel, „nagymagyarországgal", vagy „kismagyarországgal", sörös korsó Parlamenttel, „nagymagyarországgal", „kismagyarországgal".

Paprika formájú hűtőmágnes, igazi kalocsai paprika, árpád sávos papucs, börge, árpád sávos rovásírás, turul karddal és anélkül. Van minden a szuvenírboltokban. Kinek mi tetszik. Csak éppen szegedi szuvenírt nem látni a szegedi ajándéktárgyak között. Legfeljebb egy-két Fogadalmi Templom árválkodik a hátrafelé nyilazós pólók és az ősmagyar söröskorsók között. Ennyi.

A kereskedő azt mondja, sokan keresik a szegedi szuvenírt, azt viszont sajnos alig lehet kapni. Ami a polcra kerül, az is a mind nagykerből érkezik. Oda meg javarészt egy kedves távol keleti országból hozzák tonnaszám a műanyagot. Nincs mit tenni. Ha megfordítjuk a szegedi dómot, a „készült Kínában" feliratot találjuk rajta, és így lesz ez még sok más tárggyal, ha a másik oldalát nézzük. Nem baj. Így legalább két legyet is üthet egy csapásra a turista. Hazavihet egy szuvenírt Szegedről, és közben Kínából is szerzett valamit, bár kicsit szabálytalan Mátyás profilja, és kicsit rikít az árpád sávos kulcstartó, mert Liu újra elfelejtette átállítani „magyarosra" a pirosat a svájci hűtőmágnesek után. Kicsit sárgább, kicsit savanyúbb ez is. Kína még a szegedi dómot is olcsóbban gyártja.

Gross Ungarn - Klein Ungarn

Gross Ungarn - Klein Ungarn

Ezek is érdekelhetik