VÍZILABDA

2021.07.29. 07:21

Egyetlen kapott gól, férfi vízilabdázóink lelépték Dél-Afrikát

A magyar férfiválogatott rendkívül fölényes, 23–1-es győzelmet aratott Dél-Afrika felett az olimpiai vízilabdatorna csoportkörének harmadik fordulójában.

TOKYO, JAPAN - JULY 29: Szilard Jansik of Hungary, Cameron Laurenson of South Africa during the Tokyo 2020 Olympic Waterpolo Tournament Men match between Team Hungary and Team South Africa at Tatsumi Waterpolo Centre on July 29, 2021 in Tokyo, Japan (Photo by Marcel ter Bals/Orange Pictures)

Fotó: Marcel ter Bals

Vízilabdában minden világversenyen van egy olyan mérkőzés, amelyen csak egyszerűen túl kell lenni – a férfiválogatottnak Tokióban a Dél-Afrika elleni összecsapás volt ilyen. Märcz Tamás szövetségi kapitány jó előre kihirdette, hogy a csapatkapitány Varga Dénes lesz a kimaradó, egyrészt, hogy véletlenül se járjon úgy, mint a 2019-es kvangdzsui világbajnokságon, amelyen a hasonló erőt képviselő Új-Zéland ellen sérült meg visszaúszás közben, másrészt meg neki többet ér a rendes edzés és a normális pihenés, mint a dél-afrikaiak elleni úszkálás.

Az ellenfél három és fél percig tudott meccsben maradni, de addig sem azért, mert túl sok mindent mutatott volna a sportág szépségeiből, hanem mert a kinti idő szerint reggel 10-kor kezdődő találkozó elején még összevissza lövöldöztek a mieink. Akik aztán állítottak az irányzékon, és a folytatásban tetszés szerint lőtték a gólokat, bár néhány kapufa így is becsúszott.

Nagy Viktor a félidőben úgy ülhetett ki a kispadra, hogy nem kapott gólt – a kapitány másik előre bejelentett húzása a félidei kapuscsere volt. A magyar válogatott az utolsó két negyedben még jobban kitömte az egyre inkább fáradó dél-afrikaiakat, akiknek annyi sikerélmény legalább jutott, hogy nem lőtt gól nélkül voltak kénytelenek kimászni a medencéből.

A magyar válogatott 23–1-re győzött, és olyan apróságoknak azért örülhettünk, hogy nem sérült meg senki, illetve hogy már minden mezőnyjátékosunknak van gólja az olimpián. A legeredményesebb játékosunk Manhercz Krisztián volt, aki öt lövésből öt gólt ért el. Folytatás szombaton, magyar idő szerint 7 órakor az amerikaiak ellen.

További részletek a Nemzeti Sport Online-on!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!