Harmadszor sem sikerült

2021.07.30. 15:59

Kovacsics után Szucsánszkit is vállsérülés miatt vesztette el a válogatott

Munkatársunktól

Ez fájt. A magyar női kézilabda-válogatott és Vámos Petra (a labdával) az oroszok ellen sem örülhetett pontnak. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

2–1-nél vezetett utoljára, végül 38–31-es vereséget szenvedett a magyar női kézilabda-válogatott az orosz csapat ellen, ezzel harmadszor maradt pont nélkül az olimpián.Bár Szucsánszki Zita góllal kezdett a mérkőzés elején, egy ütközés után nem tudta folytatni a játékot. Utóbb kiderült, kiugrott a válla, így Kovacsics Anikó után számára is véget ért a torna.

Folyamatosan növelte előnyét az orosz válogatott, emiatt tíz percen belül kétszer is időt kért Elek Gábor szövetségi kapitány. Ez nem igazán segített, a magyar védelem átjáróháznak bizonyult, így a félidő derekán már hétgólos volt a hátrányunk. Ezt sikerült kettővel csökkenteni a szünetig.

A Ferencváros jobbátlövője, Klujber Katrin sokáig hibátlanul lőtte a hétmétereseket (7/7), a hajrában kihagyott egyet. Nem forgott kockán az orosz győzelem. Matematikai esélye még van Magyarországnak a továbbjutásra, de ehhez a tabella első két helyén álló svédeket és spanyolokat kellene két vállra fektetni. Szombaton 12.30-tól utóbbi lesz Tomoriék ellenfele.

Elek Gábor: – Fel fogunk készülni, ugyanúgy, ahogy eddig, meg fogjuk csinálni azt a munkát, amit eddig, remélem, hogy ennek lesz is nyoma a pályán. Borzasztóan el vagyok keseredve az eddigi teljesítmény miatt, de bízom abban, hogy lekerül a teher a lányok válláról. Persze csodának kellene történnie ahhoz, hogy változás legyen, de feladni nem fogjuk

Ez fájt. A magyar női kézilabda-válogatott és Vámos Petra (a labdával) az oroszok ellen sem örülhetett pontnak.
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Orosz csapat–Magyarország 38–31 (22–17)

Női kézilabda, B csoport, 3. forduló, Jojogi Nemzeti Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Brunner, Salah (svájciak).

Orosz csapat: Szedojkina – Managarova 4, Vjahirjeva 4, Dmitrijeva 7, Makejeva 3, Bobrovnyikova 2, Kuznyecova. Csere: Kalinyina (kapus), Iljina 6/5, Szkorobogacsenko 4, Gorshkova 3, Szeny 4, Vegyikina 1, Fomina.

Szövetségi kapitány: Alekszej Alekszejev.

Magyarország: Bíró B. – Lukács V. 4, Szöllősi-Zácsik 5, Tomori 1, Kisfaludy, Szucsánszki 1, Schatzl Nadine 1. Csere: Janurik (kapus), Klujber 9/7, Vámos P. 5/1, Háfra N. 3, Bordás 1, Kiss N., Márton G. 1. Szövetségi kapitány: Elek Gábor.

Hétméteresek: 5/5, ill. 10/8. Kiállítások: 10, ill. 10 perc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!